ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: Μία δόση εμβολίου όσοι νόσησαν - Έως και 13 μήνες η προστασία

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: Μία δόση εμβολίου όσοι νόσησαν - Έως και 13 μήνες η προστασία

Τι είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, τις μεταλλάξεις και τα τελευταία νέα για τις μελέτες που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η κ. Μαρία Θεοδωρίδου γνωστόποίησε πως πριν λίγες ημέρες προδημοσιεύτηκε μια πολυκεντρική μελέτη, με τίτλο «Τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης».

Όπως είπε η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Είναι η πρώτη μελέτη που επιβεβαιώνει ότι τα εξουδετερωτικά αντισώματα διαρκούν για ένα χρόνο. Επιπλέον τα εξουδετερωτικά αντισώματα καλύπτουν και τις μεταλλάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε πως όσοι νόσησαν θα χρειαστούν μόνο μία δόση εμβολίου. «Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου», τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως διευκρίνισε, αν ήδη έχουν προγραμματίσει ραντεβού και έχουν κάνει την πρώτη δόση, δεν χρειάζεται να γίνει η δεύτερη.

Η κ. Θεοδωρίδου δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε αυτούς που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς, υποστηρίζοντας πως καταρρίπτονται τα επιχειρήματά τους. «Όσοι υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν για πολύ καιρό και ότι δεν καλύπτουν τις μεταλλάξεις, τα επιχειρήματα τους δεν ισχύουν, είναι λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτησης των μεταλλάξεων είναι ο εμβολιασμός όλων».

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διεμήνυσε πως «τα εμβόλια μάς προστατεύουν σχεδόν 100% από τη σοβαρή νόσο και το θάνατο και σε σημαντικό βαθμό από τις μεταλλάξεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.402 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 56 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 647 οι διασωληνωμένοι

Ροή Ειδήσεων