ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Προβληματίζει η «χαλάρωση» - Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει «restart» στους ελέγχους

Κορονοϊός
IN TIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στους δρόμους κάνοντας υπηρεσία έχουν παρατηρήσει εδώ και αρκετό καιρό -όπως χαρακτηριστικά λένε- ότι «ο κόσμος έχει χαλαρώσει σε σχέση με τα μέτρα για την πανδημία».

Οι εμβολιασμοί, σε συνδυασμό με την βελτίωση του καιρού και την άρση μιας σειράς από περιοριστικά μέτρα, είχε ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος πολιτών να αρχίσει να λαμβάνει εμφανώς λιγότερο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι, ωστόσο, ανησυχούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι «ο κορονοϊός παραμένει εδώ». Η ανησυχία εκφράστηκε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Με φόντο αυτή την ανησυχία, η Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο για ένταση των ελέγχων, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν ατονήσει. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «restart» που θα επιχειρηθεί, ύστερα από ένα διάστημα «χαλάρωσης» των ελέγχων.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης για την τήρηση των μέτρων (φυσικές αποστάσεις, αποστάσεις ανάμεσα σε τραπέζια, χρήση μάσκας από το προσωπικό κλπ) αλλά και τήρηση του ωραρίου. Επίσης, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την αποτροπή διοργάνωσης κορονοπάρτι σε υπαίθριους χώρους. Εντολές θα δοθούν και για την επιβολή προστίμων σε όσους δεν φορούν μάσκα εκεί όπου είναι υποχρεωτική. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας παραμένει να είναι ύψους 300 ευρώ.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει και ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που παίρνουν το λεωφορείο για να πάνε σε κάποια από τις παραλίες της Αττικής, χωρίς να φορούν μάσκα.

Έλεγχοι θα γίνονται και σε διερχόμενα αυτοκίνητα για να ελέγχεται ο αριθμός των επιβατών. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες εάν δεν επρόκειτο για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 μέχρι τις 5.00 το πρωί. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ημέρες όπως η Παρασκευή και το Σάββατο έχει παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση (δεδομένου της προχωρημένης ώρας) στους δρόμους της πρωτεύουσας, κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι αρκετοί είναι αυτοί που διασκεδάζουν μετά τις 00.30 και επιστρέφουν στο σπίτι τους τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε ακόμα και καθολικούς ελέγχους οχημάτων σε κεντρικές λεωφόρους για τον έλεγχο των δικαιολογητικών μετακίνησης μετά τις 00.30.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: «Χουνέρι» στον Ερντογάν! Ελληνικά μαχητικά σε Ανατολή και Δύση