ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Πότε θα τα προμηθευτούν οι μαθητές – Τι λέει στο Newsbomb.gr ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας

Self test φαρμακείο
INTIME

Αλλάζουν οι ημέρες για την προμήθεια των δωρεάν self test από τους μαθητές

Σε διαφορετικές ημέρες από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα θα προμηθευτούν οι μαθητές τα δωρεάν self test.

Συγκεκριμένα όπως είπε στο Newsbomb.gr ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξης Κόπτσης, οι μαθητές μεσημέρι θα μπορούν να προμηθευτούν τα self test από τα φαρμακεία από την Πέμπτη το πρωί έως το Σάββατο προκειμένου μέχρι το πρωί της Δευτέρας 24/05 να τα δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές και οι γονείς τους κλήθηκαν να προμηθευτούν τα self test από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη.

Τότε, μάλιστα, τα self test ήταν δύο ενώ πλέον τα self test που θα κάνουν οι μαθητές θα είναι ένα την εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους κλάδους που εμπίπτουν στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, τουρισμός, ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα για την εβδομάδα που τελειώνει στις 23 Μαΐου.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συστήνει τη διενέργεια και δεύτερου self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Λύνει» την υπόθεση το όπλο των δραστών;