ΕΛΛΑΔΑ

«Σαφάρι» ελέγχων το Σαββατοκύριακο για την εφαρμογή των μέτρων – Δεν αποκλείονται τοπικά lockdown

Έλεγχοι αστυνομία
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Σε εφαρμογή μπαίνει άμεσα το σχέδιο των αρχών για ελέγχους εφαρμογής των μέτρων μετά την άρση των περισσότερων περιορισμών του lockdown

«Καμπανάκι» έχει χτυπήσει σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους η χαλάρωση μετά την άρση των περισσότερων μέτρων του lockdown με τους ελέγχους για την εφαρμογή όσων μέτρων έχουν μείνει να εντείνονται άμεσα.

Το «καμπανάκι» χτύπησε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο οποίος σημείωσε ότι για πρώτη μέρα χθες, Τρίτη, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν περισσότερες από τα εξιτήρια, ενώ το προηγούμενο διάστημα συνέβαινε το αντίστροφο.

«Οι έλεγχοι θα ενταθούν και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον ιό. Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί» δήλωσε από την πλευρά της η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υπάρξουν πισωγυρίσματα στις αποφάσεις που ελήφθησαν για άρση του lockdown.

Υπό αυτές τις συνθήκες κυβερνητικά στελέχη προειδοποιούν για τον κίνδυνο να ληφθούν τοπικά περιοριστικά οριζόντια μέτρα, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα που ισχύουν σήμερα. Να σημειωθεί πως αυστηρό lockdown αποφασίστηκε πρόσφατα για την Κάλυμνο, ενώ υπάρχει και το παράδειγμα του Πόρου, όπου τον περυσινό Αύγουστο λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων εφαρμόστηκαν αυστηροί περιορισμοί.

Ερωτηθείσα σχετικά η Αριστοτετλία Πελώνη τόνισε πως απεύχεται να συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο θα δουν πως θα το αντιμετωπίσουν.

Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ θα είναι εντατικοί τόσο στους δρόμους, όσο και στις επιχειρήσεις της εστίασης για τη σωστή χρήση της μάσκας, το όριο πελατών και αποστάσεων, την αποκλειστική λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους, την τήρηση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και της απουσίας μουσικής σε εστιατόρια και καφέ.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τα πρόστιμα που προβλέπονται, με στόχο να συνειδητοποιήσουν όλοι πως δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλη την Αττική από τη Γλύφαδα μέχρι το Κολωνάκι και από το Μπουρνάζι μέχρι την Κηφισιά.

Την ίδια ώρα με γοργούς ρυθμούς και εντός του χρονοδιαγράμματος συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία». Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το βράδυ της Τρίτης (18/5) είχαν πραγματοποιηθεί σε όλη την χώρα 108.361 «τσιμπήματα», αριθμός που μαρτυρά την εντατική προσπάθεια για το χτίσιμο του λεγόμενου τοίχους της ανοσίας. Ο στόχος βρίσκεται στους 5,5 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό ανοιξε και η συζήτηση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, στους οποίους πρώτος αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, με την αρχή να γίνεται από την ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής.

Στόχος όπως εξηγούν πηγές στο Newsbomb.gr είναι όλοι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής να είναι εμβολιασμένοι προκειμένου να μπορούν να εκτελούν το έργο τους χωρίς προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται σε δεύτερο χρόνο να γίνει «υποχρεωτικός» ο εμβολιασμός και για τους αστυνομικούς.

Όπως εξηγούν πηγές στο Newsbomb.gr μιλάμε για αστυνομικούς νεαρής ηλικίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του εγκλήματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η συζήτηση για την «υποχρεωτικότητα» - Ποιοι θα ακολουθήσουν την ΕΜΑΚ