ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Τι κατέγραψαν οι κάμερες από την εμπρηστική επίθεση στα καταστήματα της συζύγου του

Χαρδαλιάς: Τι κατέγραψαν οι κάμερες από την εμπρηστική επίθεση στα καταστήματα της συζύγου του

Στόχος εμπρηστών έγιναν τα ξημερώματα ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα με παιδικά ρούχα, στην περιοχή του Βύρωνα, τα οποία ανήκουν στη σύζυγο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά - Από τις κάμερες ασφαλείας θα προσπαθήσουν οι αρχές να βρουν τους δράστες

Από κάμερες ασφαλείας έχει καταγραφεί η δράση των εμπρηστών. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN oι δράστες της επίθεσης φαίνεται να κουβαλούν τον εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε σακίδιο, μετά τον τοποθετούν έξω από τα καταστήματα και φυσικά στη συνέχεια φαίνεται να φεύγουν από την περιοχή.

Από το υλικό που έχουν τραβήξει οι κάμερες διακρίνεται και μια μηχανή, η οποία εμφανίζεται να περνάει λίγο νωρίτερα και σύμφωνα με τις αρχές αυτή η μοτοσικλέτα είναι ύποπτη.

Φαίνεται πως η μηχανή πέρασε από το σημείο για να τσεκάρει αν υπάρχουν κάποια άτομα ή περιπολικά για ι να ειδοποιήσει την ομάδα να κάνει τον εμπρησμό.

Η επίθεση

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια έξω από τις δύο επιχειρήσεις, που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, στην οδό Φορμίωνος. Από τις εκρήξεις που έγιναν, λίγο μετά τη 1:30, προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη των δύο επιχειρήσεων, καθώς και φωτιά μικρής έκτασης. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Σημειώνεται, ότι προσήχθησαν πέντε άτομα, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η ΕΛΑΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στην αγωνία για τους 170 επιβάτες: Αναχώρησε από το Μινσκ για το Βίλνιους η πτήση της RyanAir