ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Επιμένει ο οδηγός που φυλακίστηκε ως αρνητής μάσκας - «Θα κινηθώ νομικά»

Οδηγός νταλίκας μάσκα

Σταθερός στην άρνησή του να φορέσει μάσκα εμφανίστηκε ο οδηγός νταλίκας από τις Σέρρες που φυλακίστηκε για το λόγο αυτό

Στην περιπέτειά του με τον νόμο καθώς φυλακίστηκε επειδή δεν φορούσε μάσκα αναφέρθηκε ο οδηγός νταλίκας από τις Σέρρες, Δημήτρης Βογιατζής, επιμένοντας στην άρνησή του και προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά.

Στον κ. Βογιατζή είχε προηγηθεί δύο φορές πρόστιμο για το ίδιο θέμα, και την τρίτη φορά που υποβλήθηκε σε έλεγχο του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης.

Μετά την έξοδό του από τη φυλακή αστυνομικοί του έκαναν έλεγχο ακόμη τρεις φορές, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί.

«Εγώ είμαι στις Σέρρες αλλά είμαι κάτοικος Γερμανίας και πηγαινοέρχομαι συχνά. Με σταματούν όταν είμαι πεζός, με τα πόδια. Έχουν γίνει δύο περιστατικά. Ένα την Κυριακή, και ένα το Σάββατο. Δύο πρόστιμα μου έχουν δώσει. Το ένα ήταν 600 ευρώ και το άλλο 300», είπε ο κ. Βογιατζής στο MEGA.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «τη μάσκα δεν μπορώ να την φορέσω, έχω προβλήματα υγείας. Και στο δικαστήριο το είπα, και στον αστυνόμο που με συνέλαβε. Δεν το δέχονται γιατί θέλουν τα χαρτιά να είναι μεταφρασμένα. Είχα τα χαρτιά σε φωτογραφία στο κινητό μου από γιατρό στη Γερμανία και αρνήθηκαν να τα κοιτάξουν. Είναι 4 σελίδες».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν μου έδωσε απαλλαγή από τη μάσκα ο γιατρός στη Γερμανία, αν τη ζητούσα θα μου την έδινε. Τα χαρτιά λένε τα πάντα. Ότι έχω 4 χειρουργεία στον αριστερό πνεύμονα. Έκανα την κίνηση να πάω σε γιατρό και δεν με δέχτηκε γιατί είμαι κάτοικος Γερμανίας. Σε δημόσιο νοσοκομείο δεν έχω πάει, όχι. Θα κινηθώ νομικά».

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω με τη μάσκα. Δεν μπορώ να περπατήσω. Στη Γερμανία δεν υπάρχει νόμος για να κυκλοφορείς υποχρεωτικά με μάσκα. Θα φορέσουν μάσκα μόνο σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή σε κάποιο σούπερ μάρκετ» υποστήριξε ο κ. Βογιατζής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αεροπειρατεία: Η ΕΥΠ «σαρώνει» κάμερες και λίστα επιβατών - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία