ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Έφη ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας»

Έφη επίθεση βιτριόλι

Για την επίθεση με βιτριόλι και την πρόθεση της Έφης να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας αναφέρθηκε ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας

«Η κατηγορούμενη ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή της κοπέλας» δήλωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας, που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι, Απόστολος Λύτρας με αφορμή το βούλευμα που οδηγεί την γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό στο δικαστήριο.

«Σύμφωνα με το βούλευμα, παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το βούλευμα είναι εμπεριστατωμένο και αναφέρει πώς καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα: έχουμε έναν άνθρωπο που έχει μια μεθοδικότητα, έναν σχεδιασμό. Μεταμφιέζεται με την περούκα και την κάπα. Έχει ένα τηλέφωνο που ανήκει σε υπήκοο του Πακιστάν για να μην ανιχνεύεται. Λαμβάνει όλα αυτά τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας και αγοράζει μια τόσο μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού» είπε ο κ. Λύτρας στην ΕΡΤ.

«Προφανώς ήξερε τι ζημιά θα κάνει και αυτό που ήθελε ήταν να αφαιρέσει τη ζωή της κοπέλας» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Όσον αφορά την στάση της κατηγορούμενης και των νομικών εκπροσώπων της ο κ. Λύτρας επεσήμανε ότι «είδαν τα στοιχεία τα οποία είναι συντριπτικά εις βάρος της και ομολόγησε την πράξη της».

Ερωτηθείς για την κατάσταση υγείας της άτυχης Ιωάννας ο κ. Λύτρας χρησιμοποίησε τη λέξη «δύσκολη».

«Έχει μια παραμόρφωση, η οποία είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει. Δεν μπορεί να βγει στον ήλιο. Δεν μπορεί να ζήσει φυσιολογικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

Η 36χρονη Έφη παραπέμπεται σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σύμφωνα με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβούλιου για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Tην παραπομπή της 36χρονης σήμερα Έφης για απόπειρα ανθρωποκτονίας είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης περιγράφοντας στην 12 σελίδων πρόταση του, την οποία αποκάλυψε το Newsbomb.gr την «αμετακίνητη βούληση φόνευσης της αντιζήλου της», τον ανθρωποκτόνο δόλο» και «την κατάστρωση λεπτομερούς εγκληματικού σχεδίου».

«Η παραπομπή της εντολέως μου στο ακροατήριο για να δικαστεί σύμφωνα με την αρχικώς ασκηθείσα δίωξη, υπήρξε απολύτως αναμενόμενη και προβλέψιμη.
Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι εισαγγελείς.

Ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί» δήλωσε ο συνήγορος της 36χρονης κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Τα άφαντα στοιχεία και η μοναδική μαρτυρία – Τι ψάχνουν στην ΕΛΑΣ