ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Έτσι θα πάτε δωρεάν διακοπές – Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Έτσι θα πάτε δωρεάν διακοπές – Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Φθηνές διακοπές, με περισσότερες διανυκτερεύσεις, επιδότηση ακόμη και τον Αύγουστο και διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021 - 31 Ιουλίου 2022.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν από την Δευτέρα 24 Μαΐου και στόχος είναι η διάθεση επιταγών (voucher) σε 300.000 δικαιούχους. Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν από τον ΟΠΕΚΑ, καλύπτοντας κατ’ αρχάς 50.000 δικαιούχους και κυρίως αγρότες (προϋπολογισμός 6 εκατ. ευρώ), οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές έξι ημερών. Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι του e- ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό ύψους 30 εκατ. ευρώ -ποσό που καλύπτει 300.000 επιταγές- προκειμένου να δοθεί επιπλέον ώθηση στον ελληνικό τουρισμό και προβλέπονται αυξημένες επιδοτήσεις στους δικαιούχους (έως και το 100% σε ορισμένες περιπτώσεις),καθώς και μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα που λαμβάνουν μέρος.

Με δεδομένο ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 μπορούν να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους και οι περίπου 300.000 δικαιούχοι του περσινού προγράμματος, που δεν το έπραξαν νωρίτερα λόγω περιοριστικών μέτρων και lockdown, το πολλαπλασιαστικό όφελος για τον τουρισμό αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ειδικά για τον Αύγουστο, το ποσοστό της επιδότησης του ΟΑΕΔ θα αυξηθεί κατά 20%, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του τουριστικού κλάδου και συμμετοχή των επιχειρήσεων κατά την «αιχμή» της περιόδου.

Σημειώνεται πως για καταλύματα σε Λέρο, Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα. Επίσης δεν θα πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2021:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Στην Ελλάδα η πρεμιέρα του – Τα συγχαρητήρια Μισέλ και ο τρόπος λειτουργίας