ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Διάρρηξη με λεία 450.000 ευρώ - Το «μυστικό» ήταν στη ντουλάπα

Βύρωνας: Διάρρηξη με λεία 450.000 ευρώ - Το «μυστικό» ήταν στη ντουλάπα

Λεία ύψους 450.000 ευρώ είχε διάρρηξη σε σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή του Βύρωνα

Όλα ξεκίνησαν όταν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 51χρονος άντρας, κάτοικος Σάμου, κατέθεσε ότι δύο ημέρες νωρίτερα τον πήρε τηλέφωνο η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Αρήτης στον Βύρωνα, όπου διατηρεί ισόγεια κατοικία η μητέρα του, και τον ενημέρωσε ότι είναι ανοιχτή η πίσω πόρτα της κουζίνας και πως μάλλον έχει γίνει διάρρηξη.

Αμέσως ο 51χρονος ταξίδεψε αεροπορικώς από τη Σάμο στην Αθήνα και έφτασε έξω από το σπίτι της μητέρας του. Κάλεσε την Άμεση Δράση και με τη βοήθεια κλειδαρά, καθώς η πόρτα δεν άνοιγε, μπήκε με τους αστυνομικούς μέσα στο σπίτι, όπου διαπίστωσε ότι σε προγενέστερο χρόνο, διαρρήκτες είχαν εισβάλει στο χώρο και είχαν ψάξει όλα τα δωμάτια.

Από μία πρόχειρη ματιά διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί όλα τα κοσμήματα, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, χωρίς να μπορεί να περιγράψει το καθένα ξεχωριστά, καθώς και 150.000 ευρώ που είχε η μητέρα του μέσα στη ντουλάπα του υπνοδωματίου.

Το σπίτι της μητέρας του ήταν ακατοίκητο για ένα περίπου χρόνο. Το σπίτι, τα κοσμήματα και τα χρήματα δεν ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ασφαλισμένα.

Στο μεταξύ, διάρρηξη σημειώθηκε και σε διαμέρισμα 4ου ορόφου στην περιοχή του Παπάγου. Εκεί οι διαρρήκτες άρπαξαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε –κατά δήλωση της ιδιοκτήτριας της οικίας- 150.000 ευρώ.

Εκτός από το χρηματικό ποσό, οι άγνωστοι δράστες άρπαξαν και κοσμήματα μεγάλης αξίας που υπήρχαν στο διαμέρισμα. Η καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, με τους άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα από τους χώρους που ερεύνησαν οι κακοποιοί. Σε κατάσταση σοκ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, όταν γύρισε είδε τους κόπους μιας ζωής να έχουν γίνει «καπνός». Το ευτύχημα για εκείνη ήταν ότι την ώρα της επίθεσης απουσίαζε.

Πρόκειται για μία ακόμα διάρρηξη με μεγάλη χρηματική λεία, η οποία σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Αττική.

Το ερώτημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι εάν οι δράστες είχαν παρακολουθήσει το σπίτι και την ιδιοκτήτρια, όπως και εάν γνώριζαν την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου με το μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας πάντως δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό από τη δράση της συμμορίας διαρρηκτών.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση ψευτογιατρού: «Φωτιά» η πρόταση της εισαγγελέως για τον πρώην υπουργό