ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Ξέσπασμα Χαρδαλιά για τις «λογικές αντάρτικου» - Τι είπε για την μουσική σε καταστήματα

Άρση μέτρων: Ξέσπασμα Χαρδαλιά για τις «λογικές αντάρτικου» - Τι είπε για την μουσική σε καταστήματα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με τις δεξιώσεις και την μουσική στα καταστήματα εστίασης ολοκληρώθηκε η ενημέρωση της Παρασκευής (28/5) για την πορεία της πανδημίας - Μετά από ερώτηση για την μουσική και τον χαρακτηρισμό «λογικές αντάρτικου» που ετοιμάζουν κάποιοι καταστηματάρχες, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε έντονο ύφος.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε ερώτηση αναφορικά με την απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης εξαιτίας της πανδημίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αντέδρασε έντονα αναφορικά με πληροφορίες που έκαναν λόγο για «αντάρτικο» το οποίο ετοιμάζουν ιδιοκτήτες κατά της απαγόρευσης της μουσικής, λέγοντας ότι είναι γνωστό ότι η μουσική από μόνη της δεν διαδίδει τον κορωνοϊό.

Όπως είπε, η ο ιός διδίδεται με την αύξηση της έντασης της φωνής που συμβαίνει όταν ο ήχος της μουσικής είναι δυνατός και αναγκαζόμαστε να μιλάμε μεγαλόφωνα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με βάση τις έρευνες και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στη συνέχεια, τοποθετούμενος στο ίδιο θέμα, είπε ότι η μουσική όταν αντιμετωπίσουμε την πανδημία, θα επανέλθει στα καταστήματα.

«Θα είναι κομμάτι της ζωής μας όπως πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τη Δευτέρα - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά