ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες – σοκ για καθηγητή στο ΕΚΠΑ: Ζητούσε από φοιτήτριες ακατάλληλες φωτογραφίες

Καταγγελίες καθηγητής ΕΚΠΑ

Σάλος έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες κατά καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - «Ζητούσε φωτογραφίες με ακατάλληλο περιεχόμενο από φοιτήτριες»

Την απομάκρυνση καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ζητά ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος, με απόφασή του, μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε φοιτήτριες.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε Μαρία Γεωργακοπούλου, σύμφωνα με τις καταγγελίες και με όσα γνωρίζουν από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει ξεκινήσει, «ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο».

Σύμφωνα με την ίδια «οι καταγγελίες, από όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές»

Ανέφερε ακόμα ότι «η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες»

Μια δεύτερη φοιτήτρια, η Ιωάννα Καρδούλια είπε ότι ο καθηγητής «έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο κοπέλας και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Την Τετάρτη φοιτητές έκαναν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή πετώντας τρικάκια και γράφοντας συνθήματα έξω από την πόρτα του γραφείου του.

Παράλληλα κόλλησαν κείμενα και σημειώματα πάνω στην πόρτα, στα οποία φωτογραφίζουν την δράση του εν λόγω καθηγητή, καταγγέλλοντάς τον για παραβατικές συμπεριφορές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στο Νewsbomb.gr: Η μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάει στους γνωστούς - άγνωστους