ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Πόσα δικαιούνται από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο

self test
INTIME

Ανακοίνωση σχετικά με τον αριθμό των self test που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Αλλαγή στον αριθμό των self test που δικαιούνται από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα μπορούν να προμηθευτούν τρία self test.

Τα self test θα χρησιμοποιηθούν για τις εβδομάδες 7 – 12 Ιουνίου, 14 – 21 Ιουνίου και 21 – 27 Ιουνίου.

Το ΥΠΕΣ υπενθυμίζει ότι για τους υπαλλήλους εκείνους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και δεν τηλεργάζονται, ισχύει υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Εναλλακτικά του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) οι εργαζόμενοι δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα θα μπορούν να προμηθευτούν self test από τα φαρμακεία και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής την 64χρονη - Μίσος δείχνει ο τρόπος του