ΕΛΛΑΔΑ

Ταξίδι με πλοίο: Από σήμερα η Δήλωση Υγείας – Πώς θα κάνετε την έκδοσή της

Ταξίδι με πλοίο
INTIME

Με μια αλλαγή θα γίνεται από σήμερα το ταξίδι με πλοίο καθώς οι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώσουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά

Πιο εύκολο γίνεται από σήμερα, Παρασκευή (4/6), το ταξίδι με πλοίο καθώς οι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώσουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά.

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στόχος, όπως εξήγησε, είναι να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή των πολιτών στα πλοία.

H δήλωση υγείας είναι ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο εστιάζει σε συμπτώματα, τυχόν επαφή με κρούσμα και περιλαμβάνει εξειδικευμένες ερωτήσεις για τα τεστ, καθώς και τα εμβόλια.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Πλακιωτάκης όσοι θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο.

Διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test αλλά να έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μαζί τους.

O κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι παραμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για πληρότητα των πλοίων στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Ταξίδι με πλοίο: Λεπτομέρειες για τη Δήλωση Υγείας

Ακολουθούν οι 10+1 χρήσιμες πληροφορίες για την συμπλήρωση της Δήλωσης Υγείας.

  • Πρέπει να συμπληρώνεται από οποιονδήποτε ενήλικα (18+) επιθυμεί να ταξιδέψει με πλοίο εντός Ελλάδας
  • Αφορά όλους τους ταξιδιώτες, Έλληνες και Αλλοδαπούς
  • Πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο
  • Όλα τα πεδία της φόρμας είναι υποχρεωτικά
  • Εάν το ταξίδι συμπεριλαμβάνει αλλαγή πλοίου, τότε ο ταξιδιώτης πρέπει να συμπληρώνει ξεχωριστή Δήλωση Υγείας για κάθε σκέλος του ταξιδιού του
  • Κατά την επιβίβαση στο πλοίο, ο ταξιδιώτης πρέπει να έχει μαζί του την συμπληρωμένη Δήλωση Υγείας του, είτε σε ηλεκτρονική μορφή (στο κινητό/ τάμπλετ του) είτε εκτυπωμένη, και να την επιδείξει στο προσωπικό του πλοίου που κάνει τον έλεγχο των εισιτηρίων
  • Χωρίς Δήλωση Υγείας δεν θα επιτραπεί σε κανέναν ταξιδιώτη να επιβιβαστεί σε πλοίο
  • Κάθε ταξιδιώτης (διεύθυνση/ λογαριασμός email) μπορεί να καταχωρήσει έως 4 Δηλώσεις ανά ημέρα ανά λιμάνι επιβίβασης, ώστε να μπορεί εκτός από την δική του δήλωση να καταχωρήσει και τις Δηλώσεις 3 ακόμα ενήλικων μελών της οικογένειάς του
  • Τα ανήλικα παιδιά (κάτω των 18 ετών) συμπεριλαμβάνονται στην δήλωση υγείας του γονέα ή συνοδού
  • Η φόρμα πρέπει να συμπληρώνεται με λατινικούς χαρακτήρες
  • Τα στοιχεία στην φόρμα πρέπει να είναι συμπληρωμένα όπως εμφανίζονται στην ταυτότητα/διαβατήριο σας και στο εισιτήριο του πλοίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Αιγαίο: «Βλέννα» έχει γεμίσει τη θάλασσα του Μαρμαρά - Μεγάλη ανησυχία