ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Πότε αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας – Αλλαγές για μουσική στην εστίαση, δεξιώσεις

Βόλτα Αθήνα απαγόρευση κυκλοφορίας
INTIME

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση και οι δεξιώσεις θα είναι τα επόμενα βήματα άρσης του lockdown για τα οποία αναμένονται ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα

Τα επόμενα βήματα για την άρση του lockdown, όπως η μείωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση αλλά και η αύξηση του αριθμού των παρισταμένων στις δεξιώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν και την Παρασκευή με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει την έναρξή της να γίνεται πλέον στη 1:30 τα ξημερώματα αντί για τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα που ισχύει σήμερα.

Για την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου αναμένεται να ανακοινωθεί ένας «ορίζοντας» όπως δήλωσε την περασμένη Πέμπτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι αλλαγές στις δεξιώσεις με τον πιθανότατα διπλασιασμό του αριθμού των παρισταμένων σε αυτές (από 100 σε 200).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακοινώσεις θα γίνουν και για το πότε θα υπάρξει λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και σε εσωτερικούς χώρους.

Στα βήματα άρσης του lockdown περιλαμβάνονται και η επαναλειτουργία των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης καθώς τώρα έχουν ανοίξει μόνο για τους υποψήφιους για δίπλωμα ή για Πανελλαδικές Εξετάσεις αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 15 Ιουνίου έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία των σχολών χωρού ενώ για το επόμενο διάστημα, χωρίς, όμως, ακόμα πληροφορίες για πιθανή ημερομηνία, αναμένεται και η επαναλειτουργία των παιδότοπων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στην Kέρκυρα: Ήθελε να σκοτώσει ο 67χρονος - Τα σημειώματα που βρέθηκαν σπίτι του