ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Την Πέμπτη «ανοίγει» η πλατφόρμα για τους 25 - 29 με όλα τα εμβόλια

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Την Πέμπτη «ανοίγει» η πλατφόρμα για τους 25 - 29 με όλα τα εμβόλια

Πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν λάβει ήδη τις 2 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοινώνοντας παράλληλα την ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 - 29 με όλα τα εμβόλια.

Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε σήμερα γνωστό πως ο εμβολιασμός για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα με τα εμβόλια Pfizer και Moderna θα ξεκινήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Τετάρτη (09/06) οι 25 - 29 εμβολιάζονται με Johnson and Johnson.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται να ανοίξουν τα ραντεβού με τα συγκεκριμένα σκευάσματα και για την ηλικιακή ομάδα 18 – 24.

O κ. Θεμιστοκλέους είπε πως παρατηρείται πίεση στα ραντεβού για εμβολιασμό, με την Αττική να έχει 100% κλεισμένα ραντεβού στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, από το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου, έχουν πραγματοποιηθεί 80.000 εμβολιασμοί ενώ μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, 6.225.000 έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, λαμβάνοντας και τις δύο δόσεις.

«Ο στόχος μας είναι να έχει επιτευχθεί τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού και εκτιμούμε ότι θα το επιτύχουμε», συμπλήρωσε, ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εκτίμησε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του πληθυσμού και θα έχει επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Ο ίδιος φάνηκε σίγουρος ότι το καλοκαίρι δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για να μειωθούν τα ραντεβού προς εμβολιασμό, επισημαίνοντας πως «ό,τι ραντεβού ανεβαίνει στην πλατφόρμα εξαφανίζεται μέσα σε ώρες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα θα ανοίγουν συνέχεια νέα ραντεβού.

Αναφερόμενος στα προνόμια όσων εμβολιάζονται και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει» και όταν θα υπάρξει πλήρης επάρκεια εμβολίων θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 71% όσων είναι άνω των 60 ετών, ενώ ήδη έχουν κλείσει ραντεβού το 74,3%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.