ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 244 «καμπάνες» την Παρασκευή για μη τήρηση των μέτρων

Πρόστιμα κορονοϊός
Intime News

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος

Σε 75.294 ελέγχους που διενήργησαν την Παρασκευή 11.06.2021 οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) κατέγραψαν 244 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, ενώ συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 106.050 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δυο επιχειρήσεις.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν την χρήση μάσκας, την επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης/επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης και την τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταγράφηκαν:

Περιφέρεια Αττικής

  • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας και επέβαλε πρόστιμο στην επιχείρηση ύψους 3.000€ και αναστολή λειτουργία δεκαπέντε ημερών, για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος.
  • Η ΕΑΔ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης μεταξύ των θέσεων(σκαμπό) κατά τη χρήση μπαρ κατά παράβαση των υγειονομικών όρων.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργία δεκαπέντε (15) ημερών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για χρήση μουσικής.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επέβαλε πρόστιμο στην επιχείρηση ύψους 3.000€, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

  • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη και επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση αριθμού πελατών πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.
  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για χρήση μουσικής.

Περιφέρεια Κρήτης

  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.
  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για χρήση μουσικών οργάνων.
  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Επικράτεια

  • Η ΕΑΔ διενήργησε ελέγχους σε συνολικά εννιακόσια εβδομήντα έξι φυσικά πρόσωπα και ογδόντα δυο αντικείμενα επιβάλλοντας ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.
  • Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.300€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euro 2020 – Κρίστιαν Έρικσεν: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο 29χρονος - Σταθερή η κατάστασή του