ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γιακουμάκη: «Είχα παγώσει και έκανα 3 μήνες να κοιμηθώ» - Συγκλονίζει η αδερφή του

Δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη
Intime News

Συγκλόνισε στην κατάθεσή της η αδελφή του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη

Συγκλόνισε την Δευτέρα (14/6) στην κατάθεσή της η αδελφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό στα Ιωάννινα.

Ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων είχε εντοπιστεί νεκρός, έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του, πριν από έξι χρόνια. Οι οκτώ Κρητικοί συμφοιτητές του, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα, άσκησαν έφεση.

«Αυτή τη στιγμή όλο αυτό μου είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει. Ουσιαστικά έχασα και τους γονείς μου[...] Ίσως να έχω ξεχάσει κάποια πράγματα και δε θέλω να αδικήσω κάποιον. Ξέρω ότι ο αδερφός μου ένιωθε άβολα. Άκουσα για ένα περιστατικό που τον είχαν διώξει μπροστά σε όλους. Άκουσα πολλά περιστατικά. Αυτά αστεία δεν είναι σίγουρα» είπε με δάκρυα στα μάτια και φανερά φορτισμένη συναισθηματικά, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr.

Η αδερφή του εκτίμησε πως δεν τους είχε μιλήσει ο Βαγγέλης, γιατί έβλεπε πως ήταν μόνος του και ότι υπήρχε ατιμωρησία και ανασφάλεια, καθώς και πως δεν ήθελε να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, ούτε να δημιουργηθούν εντάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αισθανόταν η ίδια, σημείωσε πως θα ένιωθε ντροπή γιατί ήταν συμπατριώτες της και γιατί κάτι ανάλογο θα τη μείωνε.

«Πιστεύω ότι ο Βαγγέλης γελούσε από άμυνα. Όταν θα έμενε μόνος του, δε θέλω να σκεφτώ πώς θα ένιωθε» είπε ξεσπώντας σε κλάματα.

«Είχα "παγώσει" και έκανα τρεις μήνες να κοιμηθώ, διαβάζοντας τι έπαθε ο αδερφός μου».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η αδελφή του, ο Βαγγέλης δεν της είχε πει ποτέ ότι βασανιζόταν. Της είχε εκφράσει μόνο τη δυσαρέσκειά του, όταν ένας από τους κατηγορούμενους του είχε ρίξει κρασί στη μπλούζα του. Επίσης, ανέφερε ότι όταν είχαν μιλήσει τηλεφωνικά τότε που ο Βαγγέλης έκανε παρέα με δύο παιδιά, όχι από την παρέα των Κρητικών, έκανε σχέδια για το ταξίδι που θα έκανε στην Κρήτη. Σημείωσε ότι αδυνατεί να δεχθεί ότι την επόμενη μέρα έγινε αυτό, εκτιμώντας πως κάτι θα είχε προηγηθεί.

Τα περιστατικά που της έχουν «στοιχειώσει» το μυαλό ήταν το συμβάν με τη μπλούζα, το κοκκίνισμα στο πρόσωπο, το χτύπημα με τη βούρτσα. «Όλα αυτά τα έκανα εικόνα και ανατρίχιαζα» είπε χαρακτηριστικά.

Η χθεσινή τρίτη κατά σειρά εκδίκαση της υπόθεσης σε β’ βαθμό ολοκληρώθηκε με την κατάθεση ενός ακόμα συμφοιτητή του Βαγγέλη, με τον οποίο έκανε παρέα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε αναφερόμενος σε διάφορα περιστατικά πως όλα είχαν γίνει στο πλαίσιο πειραγμάτων ανάμεσα σε φίλους, σημειώνοντας πως και ο ίδιος είχε δεχθεί πειράγματα.

«Κάναμε πλάκες. Όχι με όλους αλλά με όσους είχαμε θάρρος. Δεν είχαμε ξεπεράσει το μέτρο των πειραγμάτων» είπε.

Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε κατάθεσή του από το 2015 και ρωτήθηκε ο μάρτυρας σχετικά με κάποια πράγματα που είχε πει τότε, ο ίδιος αρνήθηκε ότι τα είχε πει, υποστηρίζοντας πως ήταν λόγια των αστυνομικών για να εμπλουτίσουν την υπόθεση. Σημείωσε δε, πως δεν σκέφτηκε να το καταγγείλει αφού, κατά την εκτίμησή του, δε θα έβρισκε το δίκιο του, καθώς όλη η Ελλάδα τους κατηγορούσε βασισμένη σε υποθέσεις.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση συνεχίζεται σήμερα στις 9.30 π.μ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρομακτικό ατύχημα στη Λάρισα: Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος σε φούρνο