ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο «Σωτηρία»: Εργαζόμενος κατηγορείται ότι έβαλε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου

Συναγερμός στο «Σωτηρία»: Εργαζόμενος κατηγορείται ότι έβαλε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου
IN TIME

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο «Σωτηρία», μετά την καταγγελία ότι εργαζόμενος τοποθέτησε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου και βιντεοσκοπούσε το νοσηλευτικό προσωπικό την ώρα που άλλαζε.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και ιδίως οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου που ανησυχούν μήπως έχουν κινηματογραφηθεί και οι ίδιες από τον συνάδελφο τους, που φέρεται να βιντεοσκοπούσε το νοσηλευτικό προσωπικό την ώρα που άλλαζε.

«Ο άνθρωπος ο οποίος είναι στο τμήμα είχε βάλει κάμερες και παρακολουθούσε το προσωπικό σε αποδυτήρια και κατά τη λειτουργία της κλινικής», λέει ο Πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου, Κώστας Κουτρουμάνος.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο σωματείο των εργαζομένων, στόχο αποτελούσαν οι γυναίκες νοσηλεύτριες που έτσι και αλλιώς και ιδίως τώρα λόγω μέτρων COVID πήγαιναν να αλλάξουν στα αποδυτήρια του νοσοκομείου πριν να πιάσουν βάρδια ή όταν τελείωναν.

«Εμείς δεν έχουμε, δεν μπορούμε να έχουμε υλικό εμείς από εδώ και από κει που ρωτάμε, καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ λεπτό θέμα το οποίο στεκόμαστε στην καταγγελία ενός επώνυμου εργαζόμενου και ισχυρίζεται ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία», σημειώνει ο κ. Κουτρουμάνος.

Δείτε το βίντεο:

Ο καταγγελόμενος φέρεται μόλις εντόπιζε τα θύματα του να ξεκινούσε την καταγραφή ενώ άγνωστο παραμενει το αν διακινούσε και παραπέρα το υλικό της παράνομης καταγραφής.

Καθώς το φαινόμενο των κρυφών καμερών τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας οι γυναίκες που εργάζονται σε χώρους που κινδυνεύει η ιδιωτικότητα τους είναι ανάστατες ενώ πολλά είναι τα περιστατικά που πάνε από στόμα σε στόμα αλλά τα θύματα δεν τα αποκαλύπτουν.

Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνουν όσοι είναι εκτεθειμένοι σε χώρους που έχουν πρόσβαση πολλοί άνθρωποι πρέπει να είναι αυστηρά προειδοποιούν οι ειδικοί για να περιοριστεί ο κίνδυνος να πέσουν θύμα κάποιου κακόβουλου.

«Είμαστε ένα νοσοκομείο αναφοράς, ένα νοσοκομείο Ιστορίας με τους εργαζόμενους να δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να δυσφημήσει το νοσοκομείο.

Όσον αφορά το περιστατικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, τόνισε πως: «δεχθήκαμε μια επώνυμη καταγγελία από έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου και πρόσφατα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Μας αναφέρει ότι ο εν λόγω κύριος που μηνύεται έχει στήσει κάμερες στην κλινική και παρακολουθούσε εργαζομένους. Ήταν μέχρι πρόσφατα συνδικαλιστής. Παραιτήθηκε πρόσφατα γιατί δεχόταν απειλές και εκφοβισμούς από εργαζομένους που ήταν σε αντιπαράθεση. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται είχε κρατήσει το αποδεικτικό υλικό και θα τα δείξει στη Δικαιοσύνη. Προσπαθήσαμε να μας αποκαλύψει το όνομα… ο ίδιος ανάφερε ότι θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Η θέση μας είναι πολύ λεπτή πρέπει να υπερασπιζόμαστε όλους τους συναδέλφους.»

«Είπε ότι ο καταγγέλων θα κάνει όλες τις ενέργειες. Εμείς δώσαμε σημασία στο γεγονός το γνωστοποιήσαμε στους εργαζομένους και περιμένουμε τις κινήσεις του καταγγέλλοντος.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 549 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 13 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 330 οι διασωληνωμένοι