ΕΛΛΑΔΑ

Εντός ημερών η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Εντός ημερών η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Εντός λίγων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αλλαγής των δομών σε οργανισμούς και υπουργεία όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ρέππας.


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για τους νέους οργανισμούς των υπουργείων με τη μείωσή των δομών τους, κατά 30%, ενώ εντός του Μαρτίου θα είναι έτοιμη η τελική πρόταση για τη μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα μειωθούν οι υπηρεσιακές μονάδες από 5.427, που είναι σήμερα, σε 3.567, προκειμένου να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι αλλά και να διευκολυνθούν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο..

Η μείωση ωστόσο, όπως τόνισε δεν σημαίνει μείωση των θέσεων: «Η μείωση αφορά τον αριθμό των υπηρεσιακών μονάδων και μόνο».

Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία της αλλαγής των οργανογραμμάτων, εκτός από τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να εξαιρεθεί και το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης της κρίσης.