ΕΛΛΑΔΑ

Πού πήγαν τα κλεμμένα από το ΙΚΑ Καλλιθέας

Πού πήγαν τα κλεμμένα από το ΙΚΑ Καλλιθέας

Σε μεζονέτες με πισίνα, κήπο ακόμη και… εκκλησάκι κατοικούσαν τα μέλη της σπείρας.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σουρέλης, Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης

Κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα, έμεναν σε βίλες με πισίνα και γενικότερα ζούσαν με τρόπο που δεν δικαιολογούσε το επάγγελμα και το εισόδημά τους. Ο λόγος για τα μέλη του κυκλώματος του ΙΚΑ Καλλιθέας, που είχαν στήσει την απάτη – μαμούθ, ζημιώνοντας τον ασφαλιστικό φορέα με περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ.

Η φερόμενη ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, η Ελένη Μπουραζάνη (ύστερα από εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας των υπαλλήλων που συμμετέχουν στο κύκλωμα και των συζύγων τους δόθηκαν στη δημοσιότητα), κατοικούσε με τον σύζυγό της σε μία εντυπωσιακή κατοικία στο Βαρνάβα, με επτά κεραμοσκεπή κτίσματα, πισίνα, τεράστιο κήπο, ενώ είχε ακόμη και εκκλησάκι!

Οι γείτονές της είχαν ακούσει, ότι το ζεύγος κατάφερε να αποκτήσει ένα πραγματικό παλάτι χάρη σε μία μεγάλη κληρονομιά, αλλά και από δάνεια που είχε πάρει. Εξάλλου το επάγγελμα και των δύο δεν δικαιολογούσε τόσο πολυτελή βίο.

Η Ελένη Μπουραζάνη εργαζόταν στο ΙΚΑ Καλλιθέας, ενώ ο σύζυγός της είναι υπάλληλος σε ΔΕΚΟ.

Τα βλέμματα τραβούσε και η τριώροφη οικοδομή της Χριστίνας Πατεράκη, που επίσης κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα, στο λόφο Ξελαφτάκη στο Λαγονήσι.

Ελάχιστοι γνώριζαν, ότι σε αυτή τη μεζονέτα κατοικούσε μία δημόσια υπάλληλος, καθώς η ίδια φέρεται να απέφευγε τις κοινωνικές επαφές με τους γείτονες. Οι πάντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν έμαθαν, ότι σε κούτες από πάνες μέσα στο σπίτι έκρυβε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ!

Τα μέλη του κυκλώματος εισέπρατταν για λογαριασμών τρίτων (πολλές φορές εν αγνοίας τους) μεγάλα ποσά με τη μορφή επιδομάτων. Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 500 άτομα, χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του καθενός.

Διαβάστε επίσης: Πού μοίρασαν μισό εκατ. ευρώ οι «ελαφροχέρηδες» του ΙΚΑ!