ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο «Σωτηρία»: Σοκαριστικές καταγγελίες για κάμερες μέχρι και στα αποδυτήρια

Συναγερμός στο «Σωτηρία»: Σοκαριστικές καταγγελίες για κάμερες μέχρι και στα αποδυτήρια
IN TIME

Μορφή τσουνάμι παίρνει ο σάλος που έχει ξεσπάσει στο «Σωτηρία» για την παράνομη καταγραφή εργαζομένων με κάμερες.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο «Σωτηρία», μετά την καταγγελία ότι εργαζόμενος τοποθέτησε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου και βιντεοσκοπούσε το νοσηλευτικό προσωπικό την ώρα που άλλαζε.

Με τις νοσηλεύτριες ανάστατες μετά τα όσα συγκλονιστικά αποκαλυφθήκαν, έρχεται στο φως μία επώνυμη καταγγελία για τις κρυφές κάμερες ακόμα και στα αποδυτήρια.

«Ενημερώθηκα από εργαζόμενο στο νοσοκομείο πως προϊστάμενος έβαζε κρυφές κάμερες στους χώρους εργασίας και έκανε χρήση του περιεχομένου των καταγραφών. Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τους λόγους για τους οποίους έπραξε έτσι, εικάζω πως τα έπραττε είτε για συνδικαλιστικούς λόγους, ή ακόμα χειρότερα για να βλέπει τον χώρο που ντύνεται το προσωπικό. Επικοινώνησα πολλές φορές τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον πολιτικό φορέα που στηρίζει το ψηφοδέλτιό του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν πρόκειται για κάτι το σημαντικό και πως θα καταστρέψει αυτοβούλως τα δύο στικ με καταγραφές ήχου και το ένα στικ με καταγραφές εικόνας και ήχου. Επίσης ισχυρίστηκε πως μοιραζόταν με μια νοσηλεύτρια από το τμήμα, τις εικόνες που φαινόταν οικειότητα μεταξύ κάποιων συναδέλφων», δήλωσε στο Mega.

Ο εργαζόμενος, που περιγράφει επώνυμα τα πρωτοφανή με τις κρυφές κάμερες, υποστηρίζει ότι κάποιοι εκβίασαν και απείλησαν τόσο τον ίδιο όσο και μια νοσηλεύτρια.

«Επικοινώνησα με τη νοσηλεύτρια και μου δήλωσε πως απλά γνωρίζει για τις κάμερες. Μου ανέφερε μάλιστα πως εκβιάστηκε για πολλά πράγματα και πως δεν μοιραζόταν το περιεχόμενο με τον προϊστάμενο. Με παρακάλεσε να μην πάω στην αστυνομία ή στη διοίκηση γιατί θα πάθει μεγάλο κακό. Θεωρώ πως ήταν αληθής ο ισχυρισμός της για τις απειλές, καθώς και εγώ ο ίδιος δέχτηκα απειλές και εκβιασμούς για αυτήν την οικειότητα σε καταγραφές με άλλα άτομα. Οι απειλές που δέχτηκα ήταν τόσο επιθετικές που εξαναγκάστηκα σε παραίτηση, δέχομαι κάθε έλεγχο σε περίπτωση αμφισβήτησης περιεχομένου. Σημειώνω πως υπηρέτησα στο νοσοκομείο τόσα χρόνια ευσυνείδητα και δεν θα ανέφερα τέτοια περιστατικά αν δεν ήμουν απόλυτα βέβαιος για τη βασιμότητά τους».

Από τη μεριά του, το σωματείο είναι έτοιμο να κάνει όλα όσα χρειάζονται για να προστατευτεί το προσωπικό του νοσοκομείου και να ξαναγυρίσει η ηρεμία στο Σωτηρία. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αρμοδίων μπαίνουν οι καταγγελίες που επώνυμα έχουν φτάσει στα χέρια του σωματείου για την καλωδίωση των αποδυτηρίων του νοσοκομείου με κάμερες που κατέγραφαν τις ιδιωτικές στιγμές των νοσηλευτριών την ώρα που άλλαζαν.

Μέχρι το θέμα να ξεκαθαρίσει και το υλικό που φέρεται να έχει καταγραφεί να ελεγχθεί, οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και ιδίως οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου που ανησυχούν μήπως έχουν κινηματογραφηθεί και οι ίδιες.

Από την πλευρά του καταγγελλόμενου, το περιβάλλον του μιλάει για πλεκτάνη που αφορά τη συνδικαλιστική του δράση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος σύζυγος είναι ο δολοφόνος της Καρολάιν