ΕΛΛΑΔΑ

Γώγος - Κορονοϊός: Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως - Τι είπε για τις μυοκαρδίτιδες

Γώγος - Κορονοϊός: Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως - Τι είπε για τις μυοκαρδίτιδες

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και τις παρενέργειες των εμβολίων μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι η εικόνα που δημιουργείται είναι σαφής. Αυξάνοντας τους εμβολιασμούς, πέφτουν τα κρούσματα. Οι καμπύλες οδηγούνται ταχύτατα προς τα κάτω.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt έχει πέσει στο 0,74, κάτι που είναι πολύ θετικό.

Εκτίμησε, δε, πως στις αρχές Ιουλίου θα έχουμε περίπου 200 διασωληνωμένους, ενώ προς τα μέσα του μήνα είναι πιθανό να πέσουμε γύρω στους 100.

Σχετικά με το τείχος ανοσίας, ο καθηγητής εξήγησε ότι οι αριθμοί εξαρτώνται από τη μεταδοτικότητα του ιού. «Αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις, σύμφωνα με τα μοντέλα ο αναγκαίος αριθμός εμβολιασμένων αυξάνεται.»


Ωστόσο, μια ανοσία του πληθυσμού γύρω στο 70% θα είναι καλή για να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα και ευρέως.»

Τέλος, όσον αφορά τις μεταλλάξεις, ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει μια καμπάνια για να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος. Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι αρκετά σπάνιες.

Συγκεκριμένα, οι μυοκαρδίτιτδες είναι πάρα πολύ σπάνιες. Όπως είπε ο καθηγητής, δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό. Είναι ανοσολογικού τύπου διαταραχές και δημιουργούν μια παροδική φλεγμονώδη κατάσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού - Τι έκανε ο πιλότος