ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έργα 51 μαθητών μετέτρεψαν πλατεία του Περιστερίου σε ανοιχτή… πινακοθήκη

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έργα 51 μαθητών μετέτρεψαν πλατεία του Περιστερίου σε ανοιχτή… πινακοθήκη
Θαυμασμός για τα έργα των μικρών ζωγράφων
Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

200 χρόνια απελευθέρωσης, μέσα από τα χρώματα των παιδιών.

Η πιο όμορφη πλατεία είναι αυτή που τα παιδιά έχουν απλώσει τα όνειρα τους με χρώματα.

Ο λόγος για την πλατεία ΟΤΕ στο Περιστέρι η οποία εδώ και λίγες ημέρες «φιλοξενεί» έργα μαθητών της πόλης με θέμα την επανάσταση.

Μάλιστα για αυτό το θέμα ζωγράφισαν παιδιά από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά της πόλης και επιλέχθηκαν τα καλύτερα.

Ο Μιχάλης Ατσάλης ένας από τους δασκάλους των εργαστηρίων ζωγραφικής του δήμου Περιστερίου και ένας από τους κριτές που επέλεξε τα 51 έργα που κοσμούν στην πλατεία μιλάει στο Newsbomb.gr: «Τα παιδιά μέσα από την ζωγραφική γνωρίζουν την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Είχαμε να επιλέξουμε 51 έργα ενώ λάβαμε περισσότερα από 2000».

Ο πρόεδρος της κοινοφελής δημοτικής επιχείρησης πολιτιστικής ανάπτυξης του δήμου Περιστερίου Τάσος Καλλιάφας λέει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr: «Αυτή την εποχή είναι η ομορφότερη πλατεία της πόλης επειδή έχει γεμίσει με έργα των μαθητών. Εμείς έχουμε ως στόχο και με παρότρυνση του δημάρχου μας, να συνεργαζόμαστε με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής».

Η έκθεση

Με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Περιστερίου προσκάλεσε όλα τα παιδιά της πόλης στον Μαθητικό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, με θέμα: «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» και τους έδωσε την ευκαιρία να φιλοτεχνήσουν.

Εκατοντάδες ήταν οι συμμετοχές των μικρών μαθητών της πόλης του Περιστερίου και σε όλους τους μικρούς ζωγράφους θα αποσταλούν οι αναμνηστικοί έπαινοι για τη συμμετοχή τους. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο διαγωνισμός διεξήχθη ψηφιακά.

Τα 51 έργα των μικρών μαθητών που επέλεξε η επιτροπή εικαστικών των εργαστηρίων ζωγραφικής της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ), κοσμούν την πλατεία και οι πινελιές της ψυχής τους μετατρέπουν το χώρο στον πιο όμορφο της πόλης μας!

Μια καινοτόμα δράση του Δήμου Περιστερίου, εντελώς πρωτοποριακή για την χώρα μας, όπου ένας δημόσιος κοινόχρηστος χώρος δέχεται εικαστική παρέμβαση από πολίτες και ειδικότερα από τους μαθητές της πόλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.