ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Τι ισχύει για τις παραλίες – Τα άτομα που επιτρέπονται και οι αποστάσεις

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Τι ισχύει για τις παραλίες – Τα άτομα που επιτρέπονται και οι αποστάσεις

Στην ανακοίνωση των μέτρων που θα ισχύουν πλέον στις παραλίες, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στις οργανωμένες παραλίες, όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Έτσι, στις οργανωμένες παραλίες το νέο όριο ανέρχεται στα 120 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε τη σημασία των αποστάσεων ανάμεσα στους λουόμενους, προσθέτοντας πως η κατάσταση στα νησιά μας είναι εξαιρετική μεν αλλά υπάρχει προβληματισμός για την πορεία των εμβολιασμών, φέρνοντας ως παράδειγμα την Πάρο, τη Ρόδο και την Κω.

Τέλος οι μάσκες από Πέμπτη σε εξωτερικούς χώρους - Χωρίς self test οι εμβολιασμένοι

Χωρίς τη διενέργεια self test θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι να μεταβούν στην εργασία τους, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαπευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, ενώ πετάμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα. Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή δέχθηκε να εξαιρούνται από τα self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Επίσης η επιτροπή, τόνισε, εισηγήθηκε να μην γίνεται χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

«Δεν πετάμε τις μάσκες», είπε καθώς η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για μια πολύ ευχάριστη εικόνα, επισημαίνοντας πως ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα έχει πέσει στο 1,3%.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη, επισημαίνοντας ότι λόγω των διακοπών εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες.

Όπως είπε, αν και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, υπάρχει ακόμα σοβαρός κίνδυνος για τις τουριστικές περιοχές.

Έτσι, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δεν θα έχουν την υποχρέωση να κάνουν self test για να μεταβούν στο χώρο εργασίασς τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σταύρος Δογιάκης: Αυτοκτονία δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα - Βρέθηκε και δεύτερο σημείωμα