ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Πετράκη - Επίθεση με καυστικό υγρό: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν»

Μονή Πετράκη - Επίθεση με καυστικό υγρό: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν»

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης της επίθεσης είναι 37χρονος ιερέας από τη Μητρόπολη Βέροιας και βρέθηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου που επικύρωσε την καθαίρεσή του καθώς εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών το 2018.

Θυμίζουμε πως ιερέας από τη Βέροια, επιτέθηκε και τραυμάτισε δέκα συνολικά άτομα -επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό, πετώντας καυστικό υγρό.

Όπως φαίνεται ο ιερέας ήταν προετοιμασμένος καθώς η επίθεση με το καυστικό υγρό έγινε την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης της καθαίρεσής του.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά την σύλληψή του από 4 άνδρες της ΕΛΑΣ, λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, της ΕΡΤ, τα πρώτα λόγια του ιερέα είπε στους αστυνομικούς ήταν: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν».

Δείτε στην gallery που ακολουθεί φωτογραφίες του δράστη της επίθεσης:

Σύμφωνα με το orthodoxtimes ο δράστης ιερέας είναι ο 37χρονος Θ.Κ. με καταγωγή από χωριό των Σερρών. Η οργανική θέση του φέρεται να είναι στην Μητρόπολη Βέροιας, ενώ είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, orthodoxtimes.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση ιερέα με βιτριόλι εναντίον Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη