ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Πετράκη: Δικηγόρος του ιερομόναχου στο Newsbomb.gr - «Xρήζει ψυχιατρικής φροντίδας»

Μονή Πετράκη: Δικηγόρος του ιερομόναχου στο Newsbomb.gr - «Xρήζει ψυχιατρικής φροντίδας»

«Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας», είπε ο συνήγορος του ιερομόναχου που επιτέθηκε με καυστικό υγρό κατά επτά Μητροπολιτικών χθες Τετάρτη (24/06) στη Μονή Πετράκη.

Αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την επίθεση με καυστικό υγρό με στόχο τους Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης φαίνεται ότι ήταν ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος. Ο δικηγόρος του ιερομόναχου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Όπως υπογράμμισε ο εντολέας του «χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας» και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του εντολέα του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος «πριν από 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας». «Είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία συμβάντων στην κλινική των Σερρών» πρόσθεσε.

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Μονή Πετράκη: Το κοινό σημείο με την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο ιερομόναχος είχε ενημερώσει τόσο την Αρχιεπισκοπή όσο και τον Μητροπολίτη Βέροιας ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα αν η απόφαση ήταν υπέρ της καθαίρεσης του.

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε» είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος. Μάλιστα πρόσθεσε πως ο εντολέας του λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία την ώρα της επίθεσης δεν τα είχε μαζί του και για αυτό ζήτησε «να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί».

Σήμερα, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

«Έχει το ακαταλόγιστο ως ποινικός δράστης» ανέφερε ο δικηγόρος του και πρόσθεσε «μου εκμυστηρεύτηκε πως το καυστικό υγρό το προόριζε για τον εαυτό του» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες: «Θα μιλήσω με πράξεις» έγραφε τον Απρίλιο ο ιερομόναχος