ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Πετράκη: Ιερέας Νεκτάριος - «Ήταν προβληματικός, έφυγε από εδώ και γλίτωσε ο κόσμος»

Μονή Πετράκη: Ιερέας Νεκτάριος - «Ήταν προβληματικός, έφυγε από εδώ και γλίτωσε ο κόσμος»

Ο  ιερέας Νεκτάριος της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας μιλώντας για τον 37χρονο που επιτέθηκε με καυστικό υγρό χθες σε Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη, δήλωσε πως, «έπαιρνε χρήματα από τον κόσμο με εκβιαστικούς τρόπους και όποιος δεν του έδινε ήταν εχθρός μετά για εκείνον».

«Ήταν συνέχεια προβληματικός. Έφυγε από εδώ και γλίτωσε ο κόσμος», τόνισε στον ΣΚΑΙ ο ιερέας Νεκτάριος της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας αναφερόμενος στον 37χρονο που επιτέθηκε με καυστικό υγρό χθες σε Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη, ο οποίος ήταν ιερέας της περιοχής για περίπου 2 χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είχε κάνει μεγάλη πνευματική και ηθική ζημία στην εκκλησία εδώ και στην Μητρόπολη. Έπαιρνε χρήματα από τον κόσμο με εκβιαστικούς τρόπους και όποιος δεν του έδινε ήταν εχθρός μετά για εκείνον, συνέχεια απειλούσε τον κόσμο, χρέωσε την εκκλησία 27.000 ευρώ. Ευτυχώς ήρθε ο πατήρ Ευλόγιος που ξεχρέωσε την εκκλησία, ένωσε πάλι τον κόσμο εδώ γιατί το είχε διχάσει».

Επιπλέον, επισήμανε πως, η Μητρόπολη του έδειξε κατανόηση και αγάπη, πως τον πήγε άλλου αλλά δημιούργησε και εκεί προβλήματα.

Όπως εξήγησε ο πατέρας Νεκτάριος, ο 37χρονός εκβίαζε τον ιερέα που τον αντικατέστησε κατηγορώντας τον ότι αυτός φταίει που έχει γίνει αυτή η κατάσταση και απειλώντας τον μέσω τηλεφώνου μέχρι και με θάνατο.

Όταν ακούσαμε για το περιστατικό στην Αθήνα κατευθείαν καταλάβαμε ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο παππά σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε πως για αυτή την παραβατική συμπεριφορά του είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την Μητρόπολη και τον παρέπεμψαν στην Σύνοδο. «Τιμωρήθηκε στο πρώτο δικαστήριο και καθαιρέθηκε από κληρικός. Έκανε το δευτεροβάθμιο και τώρα ήταν η εκδίκαση του δευτέρου δικαστηρίου για να επικυρώσει την απόφαση» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως γνώριζαν ότι είχε συλληφθεί για ναρκωτικά λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη και πως στο σπίτι του εδώ στην περιοχή όταν έφυγε βρέθηκαν μέσα ναρκωτικά όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο κοινοτάρχης της περιοχής.

Μαρτυρίες μάλιστα λένε πως μια κυρία μάλιστα τον φιλοξενούσε στο σπίτι της και κάποια στιγμή άρχισε να της φωνάζει, την έβρισε, χτύπησε την πόρτα της και προσπάθησε να την χτυπήσει με ένα καδρόνι ενώ αναφέρεται ότι είχε τσακωθεί και είχε δημιουργήσει επεισόδια και παλαιότερες χρονιές όπως το 2015 το οποίο καταγράφεται στο βίντεο παρακάτω.

«Αν δεν τον κλείσουν στο ψυχιατρείο να τον θεραπεύσουν πάλι τα ίδια θα κάνει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πατέρας Νεκτάριος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μονή Πετράκη: Το κοινό σημείο με την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα