ΕΛΛΑΔΑ

Οι απολαύσεις του Σαββατοκύριακου που μας είχαν λείψει όσο τίποτε άλλο

Οι απολαύσεις του Σαββατοκύριακου που μας είχαν λείψει όσο τίποτε άλλο

Έπειτα από μία παράξενη χρονιά που μας βρήκε περισσότερο εντός παρά εκτός, το τελευταίο διάστημα αρχίσαμε να παίρνουμε ξανά τη ζωή στα χέρια μας, επιστρέφοντας στους γνώριμους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας και φυσικά, τα αγαπημένα μας στέκια.

Υπάρχουν τόσα πολλά που μας έλειψαν, τους τελευταίους μήνες που μείναμε σπίτι. Τώρα, λοιπόν, που το καλοκαίρι είναι εδώ, προσπαθούμε να απολαύσουμε ξανά τις στιγμές μας, να βρούμε ξανά τους ρυθμούς μας και να αναπληρώσουμε τον χρόνο που χάσαμε, αξιοποιώντας στο έπακρο τα Σαββατοκύριακά μας.

Ιδού, λοιπόν, οι συνήθειες των Σαββατοκύριακων που μας είχαν λείψει όσο τίποτε άλλο το τελευταίο διάστημα και τώρα, μπορούμε σιγά-σιγά να απολαμβάνουμε και πάλι, πάντα φυσικά με ασφάλεια.

Το ραντεβού στο ταβερνάκι μετά τις βουτιές

Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα στην πόλη έχουν τη δική τους γοητεία, αν ξέρουμε πώς να τα αξιοποιήσουμε σωστά και για να το διαπιστώσουμε, αρκεί να κλείσουμε τα μάτια και να θυμηθούμε μία από τις εξορμήσεις μας, σε κάποια από τις αγαπημένες μας πλαζ στην Αττική. Μπορεί μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας, να μην καταφέρουμε να αποφύγουμε τη γκρίνια, την ταλαιπωρία στο αυτοκίνητο λόγω της κίνησης στον δρόμο, τις διαφωνίες αναφορικά με το αν θα κάτσουμε σε ξαπλώστρες ή αν θα προτιμήσουμε την άμμο, ωστόσο, ξέρουμε ότι η θερινή μας εξόρμηση θα κλείσει ειρηνικά και κυρίως, γευστικά. Διότι μετά τις βουτιές, τις περισσότερες φορές ακολουθεί ραντεβού στο ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα, εκεί όπου όλα γίνονται καλύτερα γύρω από ένα τραπέζι με γευστικούς μεζέδες και παγωμένη μπύρα, εκεί που για λίγες ώρες ξεχνάμε ότι αύριο είναι και πάλι Δευτέρα.

Τα κυριακάτικα τραπέζια στο μπαλκόνι

Προτού έρθει ο Αύγουστος και η πόλη αδειάσει, προτού μείνουν μόνο τα «τραγούδια» των τζιτζικιών να δίνουν «ζωντάνια» στην πόλη τα μεσημέρια του καλοκαιριού, οι Κυριακές στο κλεινόν άστυ επιτάσσουν κυριακάτικα, οικογενειακά ή φιλικά τραπεζώματα, στα αστικά μπαλκόνια. Και κάπου ανάμεσα στις φωνές, τους ήχους από τα τσουγκρίσματα της ΑΛΦΑ, τα «στην υγειά μας» και τα γέλια μας, «χτίζονται» οι στιγμές μας, οι στιγμές εκείνες που κάνουν ακόμη και το πιο παράξενο ή δύσκολο καλοκαίρι στην πόλη, να έχει αξία, που αποτελούν τη βάση για τις αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν μία ζωή.

Η απόδραση από το κλεινόν άστυ

Από την Χαλκίδα μέχρι τη Χιλιαδού και από το Αγκίστρι, μέχρι την Αίγινα, τον Πόρο, την Ύδρα, την Τζια ή την Κύθνο. Δύο ημέρες αρκούν σε πολλές περιπτώσεις για να μας βοηθήσουν να αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε διακοπές και να γεμίσουν τις «μπαταρίες» μας. Όπως τα περασμένα καλοκαίρια, λοιπόν, έτσι και φέτος ανυπομονούμε να οργανώσουμε μία δροσιστική απόδραση από την πόλη. Μαζί με την οικογένεια ή συντροφιά με την παρέα, θα ζήσουμε και φέτος τις στιγμές εκείνες για τις οποίες ανυπομονούσαμε εδώ και τόσο καιρό. Θα μπούμε, λοιπόν, στο πλοίο ή το αυτοκίνητο και θα επιλέξουμε έναν κοντινό, καλοκαιρινό προορισμό για να απολαύσουμε το γαλάζιο των ελληνικών θαλασσών, για να γευτούμε θαλασσινούς μεζέδες πάνω στο κύμα και να πιούμε στις στιγμές μας, τσουγκρίζοντας τα μπουκάλια από τις μπύρες μας και δίνοντας την υπόσχεση ότι σύντομα θα βρεθούμε ξανά.

Οι εξορμήσεις στις κεντρικές αγορές της πόλης

Αναμφίβολα ένα από τα πράγματα που μας έλειψαν πολύ το προηγούμενο διάστημα, ήταν οι εξορμήσεις που απολαμβάναμε τα Σάββατα στις κεντρικές αγορές της πρωτεύουσας. Οι βόλτες μπροστά από τις βιτρίνες των καταστημάτων με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, η σχολαστική έρευνα αγοράς για κάτι που θέλαμε να αποκτήσουμε, οι συζητήσεις και τα παζάρια στα μικρά καταστήματα, ήταν για εμάς μία διαχρονική «ιεροτελεστία», η οποία συνήθως ολοκληρωνόταν σε ένα από τα αγαπημένα μας foodie στέκια της πόλης για κάποιο σνακ και δροσιστική ΑΛΦΑ Weiss. Αυτή η αλληλεπίδραση, αυτή η ζωντάνια, η κίνηση στους δρόμους της πόλης και οι βόλτες κάτω από τον ζεστό ήλιο της πρωτεύουσας, μας έλειψαν πολύ το προηγούμενο διάστημα και χαιρόμαστε πολύ που είναι και πάλι μέρος της καθημερινότητάς μας.



Μπορεί, λοιπόν, το φετινό καλοκαίρι να είμαστε λίγο συγκρατημένοι, στο χέρι μας είναι όμως να αξιοποιήσουμε κάθε Σαββατοκύριακό του, ώστε να ζήσουμε ξανά τις στιγμές μας, όπως εμείς επιθυμούμε και δίπλα στους αγαπημένους μας. Το σίγουρο είναι πως ακόμη και αν δεν καταφέρουμε να απομακρυνθούμε πολύ από την πόλη, μπορούμε να φροντίσουμε ώστε να περάσουμε τον χρόνο μας όσο πιο ποιοτικά, γεμάτα και γευστικά γίνεται. Διότι αυτές είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στις στιγμές μας.

#stistisgmesmas #alfabeer

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.