ΕΛΛΑΔΑ

Σαββατοκύριακο στην πόλη: Οι εμπειρίες που θα μας φέρουν πιο κοντά

Σαββατοκύριακο στην πόλη: Οι εμπειρίες που θα μας φέρουν πιο κοντά

Τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα μας έδιναν πάντα την ευκαιρία να βάλουμε σε μία σύντομη παύση τους γρήγορους ρυθμούς και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, απολαμβάνοντας στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ωστόσο, ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι, που ήρθε έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα, τα Σαββατοκύριακα έχουν μεγαλύτερη και πιο ξεχωριστή σημασία για εμάς. Διότι όχι μόνο λειτουργούν ως μία «ανάσα» αναζωογόνησης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά μας δίνουν ταυτόχρονα τις αφορμές που χρειαζόμαστε για να έρθουμε ακόμη πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους, εκείνους που μας έλειψαν τόσο πολύ τους περασμένους μήνες. Και τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για να έρθουμε κοντά, από το να βιώσουμε μαζί foodie εμπειρίες, απολαμβάνοντας τη γοητεία του αστικού τοπίου και τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις, συντροφιά με την αγαπημένη μας μπύρα;

Ιδού, λοιπόν, οι foodie εμπειρίες που θα μας φέρουν πιο κοντά τα Σαββατοκύριακα του φετινού καλοκαιριού στην πόλη.

Πραγματοποιούμε ένα γευστικό «ταξίδι» με ελληνικό άρωμα και γεύση

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσουμε το Σαββατοκύριακο συντροφιά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είναι να εξερευνήσουμε τον αστικό χάρτη της πόλης, μέσα από μία απολαυστική foodie εμπειρία! Με άλλα λόγια, να πραγματοποιήσουμε ένα γευστικό «ταξίδι» με γνήσιο ελληνικό άρωμα και γεύση. Πώς θα τα καταφέρουμε; Αναζητώντας τα μέρη που σερβίρουν τα πιο αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, δηλαδή τα «κρυμμένα» μαγειρεία και τις ταβέρνες που ξεχωρίζουν εδώ και χρόνια για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν στα πιάτα τους.
Θέλουμε να απολαύσουμε ένα τυλιχτό σουβλάκι με μπόλικο χειροποίητο γύρο χοιρινό; Μήπως μας άνοιξε η όρεξη για έναν ζουμερό μουσακά; Ό,τι και αν είναι αυτό που κάνει το στομάχι μας να γουργουρίζει από λαχτάρα, είναι βέβαιο πως μπορούμε να το βρούμε σε κάποιο σοκάκι της Αθήνας, φτιαγμένο από έμπειρους μάγειρες, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα «μυστικά» της ελληνικής κουζίνας. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να δοκιμάσουμε τα πιάτα τους.

Ένας δρόμος «πλημμυρισμένος» από εκλεκτές γεύσεις και μοναδικά αρώματα

Αν θέλουμε να ζήσουμε μία συναρπαστική foodie εμπειρία, η οποία θα «ξυπνήσει» τις αισθήσεις μας και θα εξάψει τη δημιουργικότητά μας, τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να επισκεφθούμε τον πιο γαστρονομικό προορισμό της πρωτεύουσας, δηλαδή την οδό Ευριπίδου. Από εκεί θα ξεκινήσουμε ένα λαχταριστό οδοιπορικό, στο οποίο θα έχουμε για «πυξίδα» την όσφρηση, τη γεύση και την αφή μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα παραδοσιακά παντοπωλεία και τα γραφικά καταστήματα με τα μπαχαρικά, από τα οποία θα συλλέξουμε εκλεκτές πρώτες ύλες, αλλαντικά, τυροκομικά, σπάνια καρυκεύματα, ξηρούς καρπούς. Με λίγα λόγια, τα στοιχεία τα οποία θα εμπλουτίσουν με γευστικές «πινελιές» τα πιάτα μας.

Στη συνέχεια, θα πάμε και μία βόλτα από τη Βαρβάκειο Αγορά, για φρέσκο κρέας ή ψάρι, ανάλογα τι θέλουμε να μαγειρέψουμε. Έπειτα, έχοντας χορτάσει από πρωτόγνωρες γεύσεις και μυρωδιές, θα επιστρέψουμε σπίτι γεμάτοι έμπνευση και θα δημιουργήσουμε ένα μοναδικό γεύμα το οποίο θα συνοδεύσουμε με μία παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ Lager από 100% ελληνικό κριθάρι, ταιριάζει με κάθε γευστική μας επιλογή και είναι εκεί για να «απογειώσει» κάθε μας στιγμή.

Απολαμβάνουμε ένα πικ νικ στα πρώην Βασιλικά Ανάκτορα Τατοΐου

Όσοι από εμάς απολαμβάνουμε τακτικά φυσιολατρικές περιηγήσεις, τότε τα Βασιλικά Ανάκτορα Τατοΐου είναι ο προορισμός που αξίζει να επισκεφθούμε άμεσα. Μέσα στις καταπράσινες, αχανείς εκτάσεις των 42.000 στρεμμάτων, έχουμε τη δυνατότητα να χαλαρώσουμε, να παίξουμε παρέα με τα μικρότερα μέλη της οικογένειας και να πραγματοποιήσουμε ένα λαχταριστό πικ νικ κάτω από τη σκιά ενός δέντρου.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η είσοδος των Βασιλικών Ανακτόρων βρίσκεται επί της λεωφόρου Τατοΐου, πολύ κοντά στην περιοχή Κρυονέρι. Εκεί θα χρειαστεί να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας, για να διασχίσουμε με τα πόδια ένα μονοπάτι, το οποίο αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» των Ανακτόρων. Ουσιαστικά, η καταπράσινη έκταση των πρώην Βασιλικών Ανακτόρων χωρίζεται σε δύο πλευρές, την αριστερή που οδηγεί στο κεντρικό κτήριο των Ανακτόρων και τη δεξιά που περιλαμβάνει τα υπόλοιπα βασιλικά κτήρια, όπως το Δασονομείο, το Ιπποστάσιο και το Γαλακτοκομείο. Ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που θα επιλέξουμε, υπάρχουν αρκετοί χώροι στους οποίους μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το πικ νικ μας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί με την οργάνωση των φαγητών που θα έχουμε μαζί μας, καθώς δεν υπάρχει κάποιο μίνι μάρκετ σε κοντινή απόσταση.



Όποια από τις παραπάνω foodie εμπειρίες και αν αποφασίσουμε να πραγματοποιήσουμε, αυτό που έχει σημασία είναι να την απολαύσουμε με τα πρόσωπα που αξίζουν πραγματικά μία θέση στις μελλοντικές μας αναμνήσεις, δηλαδή με τους ανθρώπους που κάθε στιγμή μαζί τους, ακόμη και η πιο δύσκολη, αποτελεί για εμάς ένα «λιθαράκι» που δυναμώνει τη σχέση μας. Έχοντας στο πλευρό μας τους δικούς μας ανθρώπους, είναι σίγουρο πως τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα, θα μας μείνουν αξέχαστα!

#StisStigmesMAs #AlfaBeer

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.