ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά - Δικηγόρος πιλότου: Σε 30 μέρες θα εκδικαστεί η μόνιμη αφαίρεση της γονικής μέριμνας

Γλυκά Νερά - Δικηγόρος πιλότου: Σε 30 μέρες θα εκδικαστεί η μόνιμη αφαίρεση της γονικής μέριμνας

«Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλύτερο για το παιδί», ανέφερε ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου

«Καταπέλτης» για τον συζυγοκτόνο είναι το σκεπτικό που διατυπώνει στην διάταξή της η Εισαγγελία Ανηλίκων, με την οποία του αφαιρείται η γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας και ανατίθεται η προσωρινή επιμέλειά της στην γιαγιά της και μητέρα της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς στην Αλόννησο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δολοφόνου μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην πρώτη αντίδραση του δράστη του στυγερού εγκλήματος όταν ενημερώθηκε για την απόφαση της Εισαγγελίας.

Όπως είπε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης έγινε σεβαστή η απόφαση από τον εντολέα του, καθώς «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλύτερο για το παιδί».

Ο δικηγόρος έκανε γνωστό παράλληλα, ότι ο πελάτης του έχει τηλεφωνική επαφή με τους γονείς του, οι οποίοι καταδικάζουν την πράξη του. «Άλλωστε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιζητεί την τιμωρία του και καταδικάζει την πράξη του» ανέφερε.

Σχολιάζοντας το γεγονός της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας από τον ίδιο, ο συνήγορος του 33χρονου, επισήμηανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι προσωρινή, «αλλά σε 30 μέρες από τώρα θα εκδικαστεί η υπόθεση προκειμένου να δούμε το σκεπτικό και αν θα του αφαιρεθεί οριστικά ή όχι».

«Η εισαγγελέας στην απόφαση της αναφέρει ζητήματα που σχετίζονται με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί και για τα οποία έχει απολογηθεί ο εντολέας μου. Η κρίση και η απόφαση για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα θα κριθούν σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο. Στη δίκη το ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί είναι η ανάλυση του πραγματικού περιστατικού προ της τελέσεως του αδικήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο συζυγοκτόνος, ίδιος τόνισε ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και μεταμελημένος για την πράξη του, ενώ σχετικά με τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει παρουσιάζοντάς τον ψυχρό και κυνικό, είπε ότι ο ίδιος έχει διαφορετική εικόνα και ότι ο εντολέας του δεν έχει δείξει να τον απασχολεί η εικόνα που βγάζει προς τα έξω. «Αυτό που τον νοιάζει πραγματικά είναι το παιδί», επανέλαβε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνητρα σε εμβολιασμένους: Γιατί η κυβέρνηση ξεκίνησε από τους νέους - Οι επόμενες διευκολύνσεις