ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή Πικάσο: Επικό τρολάρισμα στα social media για την πτώση του πίνακα

Εθνική Πινακοθήκη
INTIME NEWS

Δεν έμεινε ασχολίαστο το απίστευτο περιστατικό από την παρουσίαση των κλεμμένων έργων, κατά τη διάρκεια του οποίου ο πίνακας του Πικάσο γλίστρησε και έπεσε στο πάτωμα.

Όπως φαίνεται το ατυχέςς συμβάν με την πτώση του πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «Γυναικείο Κεφάλι» κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν πέρασε απαρατήρητο.

Το ατυχές συμβάν σχολίασαν πρώτοι από όλους οι χρήστες του twitter, τη σκυτάλη πήραν τα ξένα μέσα ενημέρωσης και σήμερα ακολούθησαν και οι... διαφημιστές.

Την αρχή έκανε το Ikea που εμπνεύστηκε από το περιστατικό για να διαφημίσει ένα από τα ράφια του. «Ιδέες δίνουμε. #picasso», αναφέρεται στην ανάρτηση της εταιρείας στα social media, στην οποία φαίνεται το εμβληματικό πορτραίτο να στέκεται σε ένα από τα ράφια της εταιρείας.

Ακολούθησε το Πλαίσιο, το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλλει τις βάσεις για τηλεοράσεις που διαθέτει, με ένα post που αναφέρει "Στηρίζουμε ό,τι έχει αξία #δενθαπέσειποτέ" και βλέπουμε τον διάσημο πίνακα να στηρίζεται σε μία από αυτές.

«Πάρτι» σχολίων στο Twitter

Υπενθυμίζεται ότι το ατυχές συμβάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τρίτης (29/6), προκάλεσε πλήθος σκωπτικών αλλά και αρνητικών σχολίων στο Twitter. Οι δύο πίνακες είχαν τοποθετηθεί σε έναν πάγκο για να εξυπηρετηθούν οι φωτογράφοι που ήθελαν να πάρουν τις σχετικές λήψεις. Λίγο πριν τις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών για την εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής τους από την Εθνική Πινακοθήκη, φαίνεται λοιπόν ότι ο πίνακας του Πικάσο με «Το γυναικείο κεφάλι» δεν είχε σταθεί καλά, με αποτέλεσμα να κυλήσει και να πέσει στο δάπεδο.

Το στιγμιότυπο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media. Όπως ήταν αναμενόμενο το hashtag #Πικάσο βρέθηκε στην κορυφή του Twitter.

Δείτε κάποια από τα σχόλια των χρηστών του Twitter

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές από Σεπτέμβρη στα σχολεία όλων των βαθμίδων - Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών