ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία για το μπιτς πάρτι στον Άλιμο: Ήμασταν χωρίς μάσκες και ο ένας πάνω στον άλλο

Μαρτυρία για το μπιτς πάρτι στον Άλιμο: Ήμασταν χωρίς μάσκες και ο ένας πάνω στον άλλο
Pixabay

Πάρτι σε μαγαζί στον Άλιμο οδήγησε σε ακραία διασπορά, μετα τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 100.

Σε εστία υπερμετάδοσης εξελίχθηκε το κορονοπάρτι που έλαβε χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαίου σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής.

Στο μαγαζί έγινε το αδιαχώρητο και ήταν γεμάτο από μαθητές σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 100. Ο Αλέξανδρος, ένα από τα παιδιά που βρέθηκε στο μπιτς πάρτι, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (7/7) στην εκπομπή του OPEN «Ωρα Ελλάδος».

Όπως ανέφερε ο 19χρονος, έχει κάνει τέσσερα τεστ τα οποία όλα βγήκαν θετικά, στο πάρτι κόλλησε και ο αδερφός του, ενώ ανέφερε πως στο μαγαζί δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο. «Έχω κάνει τέσσερα τεστ και τα τέσσερα είναι θετικά. Στο κλαμπ ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Ήμασταν χωρίς μάσκες. Δεν φορούσε κανένας. Δεν μάθαμε πώς κολλήσαμε, αλλά απ ότι άκουσα το ένα άτομο κόλλαγε εννέα», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, στο OPEN μίλησε και μία 18χρονη που βρέθηκε στο ίδιο πάρτι: «Πήγαμε την Κυριακή και οι περισσότεροι κολλήσαμε. Εμένα οι δύο μου κολλητές κόλλησαν, τώρα κάνουν καραντίνα, είναι πολύ άρρωστες, έχουν αρκετό πυρετό». Η 18χρονη μάλιστα ανέφερε πως έγιναν δύο πάρτι στο μαγαζί, ένα την περασμένη Κυριακή και ένα την προπερασμένη και είπε πως «ήμασταν 2.000 άτομα σίγουρα».

Η 18χρονη ανέφερε πως «υποτίθεται πως υπήρχε περιορισμός στον αριθμό ατόμων, αλλά έμπαιναν όλο και περισσότερα άτομα και έγιναν πάρα πολλά, ειδικά προχτές που είχε ξανά πάρτι και τραγούδησε ένας τραγουδιστής έγινε χαμός, είχε ακόμη περισσότερα άτομα».

Δήμαρχος Αλίμου στο Newsbomb.gr: «Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα»

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στο Newsbomb.gr και εξέφρασε την ανησυχία του για τον τελικό αριθμό των κρουσμάτων αλλά και την διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα πάρτι στην παραλία, όπου είχαν δώσει ραντεβού όλα τα Λύκεια της πόλης. Μιλάμε κατά κύριο λόγο για νεαρά παιδιά, πολύς κόσμος δηλαδή, τα οποία διασκέδασαν χωρίς να τηρούνται τα μέτρα. Δυστυχώς, τα μέχρι τώρα κρούσματα είναι στα 100 και πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε πολύ περισσότερα μέσα στις επόμενες ημέρες. Ευτυχώς, όλοι οι ασθενείς δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα», ανέφερε ο κύριος Κονδύλης σχετικά με το πάρτι που έφερε την «έκρηξη» κρουσμάτων.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, στη συνέχεια τόνισε πως η Δημοτική Αρχή προβαίνει σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, ωστόσο ούτε η νομοθεσία βοηθάει πλέον αλλά ούτε και η Δικαιοσύνη: «Εμείς σαν Δημοτική Αρχή κόβουμε πρόστιμα για παραβάσεις, για υπεράριθμους πελάτες, για μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών. Δεν έχουμε τόσο κόσμο που να κάθεται μέχρι τα ξημερώματα και να κοιτάζει το κάθε μαγαζί. Η νομοθεσία έχει αλλάξει. Πρέπει ένα κατάστημα να είναι υπότροπο για να κλείσει. Το κακό τώρα έγινε. Πέρσι είχαμε κλείσει ένα μαγαζί, πήγε στο δικαστήριο, πήρε προσωρινή διαταγή να ανοίξει. Δηλαδή και ένα κατάστημα να κλείσουμε, αυτό θα ανοίξει ξανά!».

Ερωτηθείς για το αν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ή η Κυβέρνηση επικοινώνησε μαζί του, ο κύριος Κονδύλης ήταν ξεκάθαρος: «Όχι! Κανείς! Δυστυχώς κανένας εμπλεκόμενος φορέας δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μου ώστε να βοηθήσει για τον έλεγχο ή να ενημερωθεί για την κατάσταση. Εδώ, θέλω να πω ότι ο ΕΟΔΥ με κλιμάκιο του είναι αρκετό καιρό κοντά μας και από την πρώτη στιγμή βοήθησε να τσεκάρουμε και να ανιχνεύσουμε τα κρούσματα. Φοβάμαι, και το επαναλαμβάνω, πως θα είναι περισσότερα τα κρούσματα».

Η επόμενη ημέρα, βρίσκει το Δήμο Αλίμου στο... κόκκινο, με τον Δήμαρχο να καλεί τους καταστηματάρχες: «Αμέσως συναντήθηκα με όλους τους καταστηματάρχες όπου τους ζήτησα να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους γιατί αν τους κλείσουν εκ νέου, εκείνοι είναι που θα πληγούν περισσότερο. Θα αφήσουν κόσμο χωρίς δουλειά. Ούτε τα μέτρα βοηθούν καθώς είναι διφορούμενα. Δεν γίνεται να λέμε έχουμε μουσική, έχουμε αποστάσεις, έχουμε τα πάντα αλλά δεν γίνεται να είστε όρθιοι. Δεν μπορεί να είναι ένας πολίτης με έναν αστυνομικό δίπλα του. Μια λύση θα ήταν να ενεργοποιηθούν νωρίτερα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τις 15 Ιουλίου, με διαχωρισμό των καταστημάτων».

Τέλος, ο κύριος Κονδύλης, σχολίασε για το κορονοπάρτι: «Όλο αυτό που συνέβη αποτέλεσε ένα σοκ και ελπίζω μερικοί να σκεφτούν σοβαρά τους κινδύνους. Μιλάμε για νεαρά παιδιά, τα οποία μεταδίδουν τον ιό στους δικούς τους ανθρώπους. Πλέον, ούτε οι γονείς θα αφήνουν με τόση ευκολία τα παιδιά να πηγαίνουν στα πάρτι. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί καθώς ο ιός μεταδίδεται εύκολα και δεν κάνει διακρίσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα: Εξετάζεται η επιστροφή της μάσκας παντού