ΕΛΛΑΔΑ

Τα «φορτώνουν» στον ξενοδόχο οι υπάλληλοι του Ανάπτυξης

Τα «φορτώνουν» στον ξενοδόχο οι υπάλληλοι του Ανάπτυξης

«Είμαι θύμα πλεκτάνης μου την έστησε ο ξενοδόχος» υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ο υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Λιάκος που συνελήφθη στον Κεραμικό με μια σακούλα στα χέρια που περιείχε 120 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τα χρήματα αυτά δόθηκαν από τον ξενοδόχο έπειτα από εκβίαση που δέχθηκε προκειμένου να προχωρήσει το αίτημα του για επιδότηση ύψους 4, 7 εκ. ευρώ που αφορούσε σε τουριστική επένδυση.

Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων υποστήριξε πως αποδέχθηκε τη σακούλα θεωρώντας ότι περιείχε έγγραφα.

«Ήταν αφέλειά μου που έκανα δύο ραντεβού εκτός γραφείου. Ο ξενοδόχος ήθελε να με εκδικηθεί για την ταλαιπωρία που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο Ανάπτυξης. Οι καταθέσεις μου δικαιολογούνται απολύτως από τα εισοδήματά μου».

Από την πλευρά του ο συγκατηγορούμενός του, επίσης υπάλληλος του Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Καζαζάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση εκβιασμού υποστηρίζοντας ότι «μου τηλεφώνησε ο συνάδελφός μου και μου ζήτησε να περάσω να τον πάρω με το αυτοκίνητό μου επειδή ήξερε ότι παρκάρω κοντά στο σημείο. Δεν είχα καμία σχέση με την όλη διαδικασία σχετικά με την επιδότηση»

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των εκβιαστών του υπ.Ανάπτυξης