ΕΛΛΑΔΑ

Freedom Pass: Πώς θα πιστώνονται τα €150 στους νέους 18-25 ετών μετά την πρώτη δόση εμβολίου

εμβολιασμός freedom pass

Τροπολογία για τη διαδικασία της χορήγησης του Freedom Pass ύψους 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών μετά την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ψηφίστηκε στη Βουλή

Τις διαδικασίες για το Freedom Pass την κάρτα ελευθερίας, δηλαδή, για τους νέους με την οποία θα παίρνουν 150 ευρώ μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού περιγράφει η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που ψηφίσθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Freedom Pass είναι νέοι 18-25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Πρόκειται για μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα.

Κάθε δικαιούχος θα υποβάλει την αίτησή του για έκδοση του Freedom Pass στο gov.gr με το οποίο θα συνδέεται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet.

Παράλληλα οι δικαιούχοι θα συμπληρώνουν ΑΜΚΑ, και στοιχεία επικοινωνίας (e-mail και κινητό τηλέφωνο) ενώ η τροπολογία προβλέπει ότι η διαδικασία αίτησης μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Πού θα δίνονται τα 150 ευρώ

Τα στοιχεία - το όνομα, το επώνυμο, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου - που είναι απαραίτητα για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα διαβιβάζονται αποκλειστικά στις τράπεζες μετά την ολοκλήρωση της αίτησης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021, οπότε και θα απενεργοποιείται ενώ αν υπάρχει υπόλοιπο, ο δικαιούχος της κάρτας δεν θα μπορεί να το αναζητήσει

Η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για πραγματοποίηση αγορών ή λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Ξεκαθαρίζεται, επίσης, ότι δεν επιτρέπεται μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο πλην του δικαιούχου ή η ανάληψη του ποσού.

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης