ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: Πώς οργάνωσε τους εμβολιασμούς «μαϊμού» ο 50χρονος -Πήρε και φιαλίδια

Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: Πώς οργάνωσε τους εμβολιασμούς «μαϊμού» ο 50χρονος -Πήρε και φιαλίδια
Αυτός είναι ο 50χρονος γιατρός που έκανε τους εμβολιασμούς «μαϊμού» στο «Ασκληπιείο» Βούλας

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο Newsbomb.gr για τη δράση του 50χρονου γιατρού που επιχείρησε να κάνει «μαϊμού» εμβολιασμούς στο «Ασκληπιείο Βούλας.

Τους λόγους για τους οποίος προέβη στον «μαϊμού» εμβολιασμό αναμένεται να αιτιολογήσει τη Δευτέρα ο ορθοπεδικός που την Κυριακή πήγε στο «Ασκληπιείο» Βούλας και ζήτησε από τη νοσοκόμα να κάνει εκείνος το εμβόλιο σε πέντε άτομα που τον συνόδευαν με τη δικαιολογία ότι... φοβόντουσαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ότι οι φίλοι του έχουν άγχος και φόβο απέναντι στον εμβολιασμό και για τον λόγο αυτό επιθυμούν να τους κάνει το εμβόλιο ο ίδιος για να πάρουν θάρρος και κουράγιο.

Πώς οργάνωσε τους εμβολιασμούς «μαϊμού» ο 50χρονος

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε γνωστό ότι ο γιατρός αποχωρόντας από τον χώρο του νοσοκομείο πήρε μαζί του και μερικά φιαλίδια εμβολίων.

«Οι νοσηλεύτριες και οι άλλοι συνάδελφοι του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου Ασκληπιείου καταγγέλουν τον γιατρό ότι προσπάθησε να κάνει μαιμου εμβολιασμούς σε πέντε γνωστούς του. Αν αυτό αποδειχθεί ο γιατρός δεν έχει καμία θέση αναμεσά μας, προσβάλει όλο τον υγειονομικό κλάδο ο οποίος επί ενάμιση χρόνο δίνει σκληρή μάχη με τον κορονοϊό και με τις παθογένειες του συστήματος για να σώζει ζωές και παράλληλα δημιουργεί και αμφισβήτησε σε ένα μείζον ζήτημα για τη δημόσια υγεία», τόνισε αρχικά ο κ. Γιαννάκος, ο οποίος στη συνέχεια αποκάλυψε πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα την περασμένη Κυριακή.

«Στις 4μισι ο απόγευμα ο γιατρός με πέντε γνωστούς του, τρεις άνδρες, δύο γυναίκες οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού κανονικά -υπήρχαν δηλαδή στη λίστα με τα εμβόλια- πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο και ζήτησε να τους εμβολιάσει ο ίδιος γιατί φοβούνται τις σύριγγες, τα εμβόλια. Δεν προκάλεσε υποψίες γιατί ο ίδιος έκανε βάρδιες, συμμετείχε στον εμβλιασμό, ως υπάλληλος του νοσοκομείου, ήταν γιατρός ειδικευόμενος 50 ετών», πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος, επισημαίνοντας ότι κακώς τον άφησαν να περάσει εφόσον δεν είχε βάρδια οι «ανυποψίαστοι» συνάδελφοί του.

«Του έκαναν παρατηρήσεις, έγινε φασαρία, πήρε τους πέντε και έφυγε»

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο γιατρός... αποκαλύφθηκε από το πρώτο κιόλας περιστατικό καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες «έριξε το υγρό έξω και τον τσίμπησε».
«Του έκαναν παρατηρήσεις, έγινε φασαρία, πήρε τους πέντε και έφυγε. Αρα ο στόχος όλων αυτών ήταν να δείξουν ότι εμβολιάστηκαν για να πάρουν τα πιστοποιητικά», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος, κάνοντας γνωστό ότι ο γιατρός πήρε και... φιαλίδια εμβολίων μαζί του.

Η διοικηση έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα, διετάχθη ΕΔΕ και ταυτόχρονα δεν του ανανεώθηκε η σύμβαση ως ειδικευόμενος γιατρός.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Mε αφορμή το περιστατικό της 4ης Ιουλίου 2021 που συνέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ.Ν. “Ασκληπιείο Βούλας και είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρουμε τα κάτωθι: Την Κυριακή 04.07.21 και ώρα 16.10 περίπου, ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου, ότι προσήλθε ιατρός του νοσοκομείου, ειδικότητας Ορθοπεδικής και ισχυρίστηκε ότι για ψυχολογικούς λόγους, θα ήθελε να προβεί εκείνος στον εμβολιασμό πέντε (5) πολιτών γνωστών του, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού, ενώ απέρριπτε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στον κάλαθο των αχρήστων.

Εκείνη τη στιγμή επενέβη, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, μη ολοκληρώνοντας την εμβολιαστική διαδικασία για το συγκεκριμένο πολίτη, και άμεσα ενημέρωσε την προϊσταμένη της και τον διοικητή του νοσοκομείου.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. “Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης” και του άρθρου 285 Γ. Κ. “Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών”.

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σχετικά με το εν λόγω γεγονός, είναι ανακριβές και δεν επιβεβαιώνεται. Είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρήθηκε ως εμβολιασθείς εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκαια: «Πάγωσε» όλη η Ελλάδα - Η στιγμή της τραγωδίας και το μεγαλείο ψυχής των γονιών της 6χρονης