ΕΛΛΑΔΑ

Freedom Pass: Έτσι θα πάρουν τα 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι έως 25 ετών – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

freedom pass εμβολιασμος
ΙΝΤΙΜΕ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ενεργοποίηση του Freedom Pass, του voucher, δηλαδή, των 150 ευρώ για νέους 18 έως 25 ετών μετά την πρώτη δόση του εμβολίου τους

Θέμα χρόνου είναι πλέον η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την απόκτηση του Freedom Pass, της «κάρτας ελευθερίας» των 150 ευρώ για νέους ηλικίας 18-25 ετών που θα κάνουν είτε έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να εμφανίζεται έτοιμο να ανάψει τους «διακόπτες» μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη και το μόνο που απαιτείται είναι η υποβολή μιας αίτησης στο gov.gr με τους κωδικούς του TAXISNET.

«Την επόμενη εργάσιμη μέρα θα λαμβάνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα έχει φορτωθεί με 150 ευρώ, την οποία κανείς θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εμπόρων. Η ιδέα είναι η κάρτα να είναι στο τηλέφωνο» εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς θα γίνει μια προσπάθεια η πλατφόρμα να ανοίξει στις 18 Ιουλίου βάζοντας και αυτός το απώτατο όριο στις 20 Ιουλίου.

«Τα χρήματα αυτά δεν γίνεται ανάληψή τους, ούτε μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό μπαίνουν σε λογαριασμό που δημιουργείται μόνο για αυτό το σκοπό μόνο από τον πάροχο. Θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου ή μέσω POS να κάνεις τη συναλλαγή σου στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Freedom Pass είναι νέοι 18-25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Πρόκειται για μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα.

Κάθε δικαιούχος θα υποβάλει την αίτησή του για έκδοση του Freedom Pass στο gov.gr με το οποίο θα συνδέεται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet.

Παράλληλα οι δικαιούχοι θα συμπληρώνουν ΑΜΚΑ, και στοιχεία επικοινωνίας (e-mail και κινητό τηλέφωνο) ενώ η τροπολογία προβλέπει ότι η διαδικασία αίτησης μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Πού θα δίνονται τα 150 ευρώ

Τα στοιχεία - το όνομα, το επώνυμο, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου - που είναι απαραίτητα για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα διαβιβάζονται αποκλειστικά στις τράπεζες μετά την ολοκλήρωση της αίτησης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021, οπότε και θα απενεργοποιείται ενώ αν υπάρχει υπόλοιπο, ο δικαιούχος της κάρτας δεν θα μπορεί να το αναζητήσει

Η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για πραγματοποίηση αγορών ή λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Ξεκαθαρίζεται, επίσης, ότι δεν επιτρέπεται μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο πλην του δικαιούχου ή η ανάληψη του ποσού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός για όλους: Παράταση αιτήσεων ανακοίνωσε η Ζαχαράκη