ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στο Newsbomb.gr: Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς βόρεια της Λευκίμμης

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στο Newsbomb.gr: Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς βόρεια της Λευκίμμης

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Παρασκευής (9/7) στην περιοχή της Λευκίμμης Έβρου - Ανεξέλεγκτο μέχρι στιγμής το πύρινο μέτωπο σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή της Λευκίμμης, στον Έβρο. Η πυρκαγιά καίει κοντά στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς, ενώ έχει εκκενωθεί προληπτικά η Λευκίμμη.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr o Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μάχη από έδαφος και αέρα ώστε να την περιορίσει.

Στην «μάχη» της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή του χωριού Λευκίμμη Σουφλίου, σύμφωνα με το evros-news.gr, ρίχθηκε το ρωσικό «θηρίο» Beriev Be-200.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της εκκένωσης του χωριού κάποιοι ηλικιωμένοι κάτοικοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία ώστε να τους απομακρύνει σε ασφαλές σημείο.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης των επίγειων δυνάμεων, συνδράμουν αποφασιστικά λόγω του δύσβατου του εδάφους, εκτός του Beriev Be-200 και δυο Πετζετέλ, αλλά και ένα ελικόπτερο ΕΡΙΚΣΟΝ που έφτασε από την Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού - EMA: Νέες παρενέργειες από Pfizer - Moderna - Συστάσεις για AstraZeneca και J&J