ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί πέταξαν ελικόπτερα και αεροπλάνα πάνω από την Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής (09/10)

Γιατί πέταξαν ελικόπτερα και αεροπλάνα πάνω από την Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής (09/10)

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Αττικής οι χαμηλές πτήσεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών πάνω από τα σπίτια τους.

Πολλοί αναρωτιούνται αν έχει ξεσπάσει κάπου φωτιά, ενώ ορισμένοι νομίζουν πως πρόκειται για κάποια νυχτερινή άσκηση με τη συμμετοχή του Στρατού.

Η αλήθεια είναι πως τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη δεν πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος χωρίς λόγο. Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή της Αναβύσσου ανάγκασε πολλά πτητικά μέσα δασοπυρόσβεσης να απογειωθούν και να μεταβούν για άμεσες ρίψεις στο πύρινο μέτωπο.

Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες, πτητικά και επίγεια μέσα κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά. Μάλιστα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με το χρόνο ώστε πριν νυχτώσει να καταφέρουν να αεροσκάφη και τα ελικόπτερα να επιχειρήσουν τις τελευταίες ρίψεις.

Κατά την επιστροφή τους στη Βάση, ορισμένα ελικόπτερα αλλά και αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τον αστικό ιστό. Το γεγονός όμως ότι ήταν νύχτα προκάλεσε έκπληξη και ανησυχία σε ορισμένους.

Η φωτιά πλέον έχει οριοθετηθεί στην Ανάβυσσο, με τις επίγειες δυνάμεις ωστόσο να παραμένουν στην περιοχή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση – Διασκέδαση: Το τελικό σχέδιο για αμιγείς-μικτούς χώρους - Πρόστιμα και επιβράβευση