ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Καρακώστας: Συγκινεί ο 18χρονος που έχασε τους γονείς του - «Ολοκλήρωσα αυτό που ξεκίνησαν»

Δημήτρης Καρακώστας γονείς κορονοϊός

Συγκινεί με τις επιδόσεις του στις Πανελλαδικές αλλά και τη στάση του ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας ο οποίος έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό

Για τις σπουδαίες του επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τους γονείς του που «έφυγαν» από κορονοϊό μίλησε ο Δημήτρης Καρακώστας ο 18χρονος από το Ναύπλιο που αρίστευσε στις πανελλήνιες 2021.

«Ιδανικά θέλω να περάσω Ιατρική και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω» είπε στο MEGA και εξομολογήθηκε ότι όλα όσα πέρασε «σίγουρα ήταν πολύ δύσκολα και παρότι ορισμένες στιγμές να το άφησα ελάχιστα. ποτέ δεν πίστεψα ότι θα τα παρατήσω Γιατί ήταν και δικός μου στόχος, αλλά και των γονιών μου».

Ο Δημήτρης τοποθετήθηκε και για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και είπε ότι «το ιδανικό θα ήταν να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό και να πειστούν άτομα που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Μακάρι να το έκαναν περισσότεροι τον εμβολιασμό τους, μπορεί και τα πράγματα για τους δικούς μου να ήταν καλύτερα αν και τότε ήταν ακόμα νωρίς».

Ο νεαρός από το Ναύπλιο αποκάλυψε και τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Κυριάκο Μητστοτάκη λέγοντας ότι «μου τηλεφώνησε για να με συγχαρεί για την επιτυχία μου, με ρώτησε για τη σχολή που θέλω να ακολουθήσω, μου έδωσε συγχαρητήρια για την επιτυχία μου και για το ότι κατάφερα να ανταπεξέλθω παρά τις δυσκολίες».

Επανερχόμενος στην απώλεια των γονέων του εξομολογήθηκε ότι «χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει. Ήταν ο τρόπος μου να πω ότι κατάφερα να ολοκληρώσω αυτό που είχαν ξεκινήσει αυτοί πριν να φύγουν».

Όσον αφορά, δε, την επιλογή της ιατρικής σχολής είπε ότι «το είχα αποφασίσει εδώ και καιρό να ασχοληθώ με την ιατρική, σίγουρα ήταν ένα παραπάνω κίνητρο αυτό που πέρασα με την πανδημία».

Ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας είναι παρά το γεγονός ότι έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό, «δεν το έβαλε κάτω» και αρίστευσε τις Πανελλήνιες εξετάσεις (18.700 μόρια).

Σημειώνεται ότι το τραγικό αυτό συμβάν συνέβη δύο μόλις μήνες πριν από τις Πανελλήνιες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Φυλάκισαν» και εξέδιδαν 19χρονη στην Ηλιούπολη: Τα 3 ερωτήματα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση - σοκ