ΕΛΛΑΔΑ

Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου: Ερχονται νέες ανακοινώσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση

Εστίαση
Τι θα ισχύσει από 15 Ιουλίου στην εστίαση
Intime News

Αύξηση κρουσμάτων και μετάλλαξη «Δέλτα» επηρεάζουν τα σχέδια της κυβέρνησης.


Η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και η μετάλλαξη «Δέλτα» που κυριαρχεί πλέον στη χώρα θα επηρεάσουν, όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο λειτουργίας της εστίασης από τις 15 Ιουλίου.

Αν και το αρχικό πλάνο που είχε ανακοινωθεί προέβλεπε πως το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση θα γινόταν με δυο ταχύτητες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr το επικρατέστερο σενάριο είναι στους εσωτερικούς χώρους να επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται άμεσα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο κυβερνητικό επιτελείο, σταθμίζοντας τις καινούριες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η μετάλλαξη «Δέλτα» θεωρούν πως δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα των μεικτών εσωτερικών χώρων στην τρέχουσα συγκυρία.

Σχετικά με τους μεικτούς χώρους, και το σε ποιους θα δοθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα, η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση για διαχωρισμό των επιχειρήσεων ανάλογα με το αντικείμενο τους. Ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν μπορεί τα εστιατόρια και τα beach bar να λειτουργήσουν με διαφορετικό σύστημα.

Μέχρι αύριο ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τη λειτουργία των κλειστών χώρων σε εστίαση και ψυχαγωγία που θα ισχύσουν από το τέλος της εβδομάδας, θα προχωρήσει «μέχρι αύριο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το Newsbomb.gr.

Όπως ανέφερε η κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στις ανακοινώσεις που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός θα αποσαφηνιστούν και οι διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, το «προφίλ» των κρουσμάτων και τη σημασία να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί.

Από το πρωί στο Μαξίμου πραγματοποιούνται συσκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό για να αξιολογηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο της πανδημίας και να αποφασισθεί το σχέδιο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση. Είναι δεδομένο ότι η ιδέα ενός νέου γενικού lockdown έχει απορριφθεί και τα όποια περιοριστικά μέτρα χρειαστούν θα είναι στοχευμένα και θα αφορούν τις τοπικές εξάρσεις.

Eιδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα στατιστικά στοιχεία των υποψηφίων – Πόσοι πήραν κάτω από 10