ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Για ποιους ισχύει - Ποιες οι ποινές για όσους δεν κάνουν εμβόλιο

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Για ποιους ισχύει - Ποιες οι ποινές για όσους δεν κάνουν εμβόλιο

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ανακοινώσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης προχώρησε ο πρωθυπουργός - Ποιοι θα μπουν σε αναστολή εργασίας αν δεν εμβολιαστούν.

Έμφαση στην προστασία των ηλικιωμένων που βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας και στους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία δόθηκε από την Κυβέρνηση σε σχέση με την πολυσυζητημένη υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου θα τεθούν όσοι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αρνηθούν να εμβολιασθούν.

Κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν και για τους υγειονομικούς που θα επιμείνουν στην άρνηση του εμβολίου.

Τα τέσσερα νέα μέτρα για τον εμβολιασμό και την εστίαση

  • Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.
  • Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.
  • Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι αυξημένος αλλά προκαθορισμένος. Παράλληλα, θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα είναι πολύ αυστηροί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμους για υγειονομικούς -Μόνο εμβολιασμένοι εντός στην εστίαση

Ροή Ειδήσεων