ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπεται για τους υγειονομικούς – Ποιες οι κυρώσεις αν αρνηθούν

Κικίλιας υγειονομικοί εμβολιαμσοί
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπουργός Υγείας εξείδευσε τα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. 

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους υγειονομικούς που δεν έχουν ή αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Έχουμε φτάσει τους 9.330.000 και το πρόγραμμα πάει πολύ καλά. Όμως χθες, όπως ανακοινώθηκε, ξεπεράσαμε τις 100 εισαγωγές» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου το προσωπικού υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑμεΑ» σημείωσε και πρόσθεσε «ειδικότερα έως τις 16/08 το σύνολο του προσωπικού των μονάδων θα πρέπει να έχει προβεί στην πρώτη δόση του εμβολιασμού.Στην δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις κείμενες οδηγίες».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών».

«Στο εξής κάθε νεοεισερχόμενος φιλοξενούμενος στις παραπάνω μονάδες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος υποχρεωτικά» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων σε ότι έχει να κάνει με τις δομές επιβάλλεται στη δομή πρόστιμο 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ επιφυλασσομένων τυχών ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων».

«Δεύτερον, καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας, διαγνωστικών κέντρων, κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων, δομών πρωτοβάθμιας υγείας και λοιπά» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «Έως την 01/09 το σύνολο του προσωπικού των εν λόγω μονάδων θα πρέπει να έχει προβεί στην πρώτη δόση. Η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας κάλεσε να σπεύσουν όλοι, οι γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, να εμβολιαστούν άμεσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα σήμερα