ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Στύλιος: Ο συλλέκτης που εκθέτει στο καφέ του τα σπάνια αντικείμενα της συλλογής του

Γιάννης Στύλιος: Ο συλλέκτης που εκθέτει στο καφέ του τα σπάνια αντικείμενα της συλλογής του

Από μικρός έκανε συλλογές, τα γραμματόσημα ήταν τα αγαπημένα του. Το χόμπι του αυτό έγινε κομμάτι της ζωής του και πλέον συλλέγει οτιδήποτε σπάνιο και αξίας. Από γραμματόσημα έως αυτοκίνητα…

Ο λόγος για τον Γιάννη Στύλιο ο οποίος μάλιστα δεν μένει στο κομμάτι της συλλογής αλλά έχει προχωρήσει και σε αυτό της έκθεσης.

Στο καφέ που έχει στο Χαϊδάρι μπορεί κανείς να θαυμάσει απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το αγαπημένο του ρόφημα σπάνια γραμματόσημα, ποδήλατα αγωνιστικά από την εποχή των 60&70, τις πρώτες γραφομηχανές και ραπτομηχανές έως μηχανές και αυτοκίνητα.

«Από μικρός είχα χόμπυ να συλλέγω. Κυρίως γραμματόσημα και ιδίως τα σπάνια. Αυτό με τα χρόνια με ακολούθησε και άρχισα να αποκτώ αντικείμενα που είχαν κάποια ιδιαίτερη σημειολογική αξία», λέει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr και συνεχίζει «όταν άνοιξα το μαγαζί μου ήθελα να εκθέσω και να μοιραστώ με τον κόσμο κομμάτια της δικής μου χαράς. Να ενώσω το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Να μπορούν τα νέα παιδιά να δουν από κοντά μια μπομπίνα, ένα σπάνιο βινύλιο, την πρώτη εσπρεσιέρα, την πρώτη ραπτομηχανή. Θεωρώ πως μόνο έτσι γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της εξέλιξης. Κοιτώντας που ήσουν, συνειδητοποιείς που είσαι τώρα».

Στο συγκεκριμένο καφέ όλοι επεξεργάζονται τα αντικείμενα σαν να κάνουν επίσκεψη σε μουσείο και σέβονται το χώρο. Η πινακίδα πάνω σε ένα παλιό έπιπλο-βινύλιο «Βλέπετε αλλά μην αγγίζετε» είναι σεβαστή από όλους.

Μικρά παιδιά φωτογραφίζονται δίπλα από το ποδήλατο του ΕΛΤΑ που χρησιμοποιούσαν κάποτε οι ταχυδρόμοι, οι έφηβοι πάλι προτιμάνε για τις φωτογραφίες τους το κόκκινο μικρό ιταλικό αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο μέσα στο μαγαζί. Οι πιο παλιοί και γνώστες χαζεύουν τις συλλογές των σπάνιων γραμματοσήμων, ενώ οι λάτρεις των μηχανών αντικρίζουν σπάνια αγωνιστικά μοντέλα τα οποία είναι κρεμασμένα στους τοίχους.