ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Πάρου στο Newsbomb.gr: Χτύπημα στην καρδιά της οικονομίας του νησιού ένα lockdown

Δήμαρχος Πάρου στο Newsbomb.gr: Χτύπημα στην καρδιά της οικονομίας του νησιού ένα lockdown

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤη στιγμή που η Μύκονος έχει χαμηλώσει τα... ηχεία, μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία το Σάββατο, Πάρος, την Σαντορίνης, Ίος και  Κρήτη, ζουν με τον φόβο να ακολουθήσουν λόγω αύξησης των κρουσμάτων - Τι λέει στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος.

Για μια πολύ καλή τουριστική σεζόν που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία θα πληγεί ανεπανόρθωτα, αν επιβληθεί lockdown, έκανε λόγο στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος.

«Γίνεται μια τρομερή προσπάθεια από τον δήμο να εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα αλλά και να εμβολιαστούν οι πολίτες. Παράλληλα τρέχει μια καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό. Έχουμε να επιλέξουμε αν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε κανονικά ή θα κλείσουμε, με ότι μπορεί αυτό μπορεί να σημαίνει από την τοπική οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, ο κ. Κωβαίος.

Και προσθέτει: «Ένα ενδεχόμενο lockdown θα είναι χτύπημα στην καρδιά της οικονομίας του νησιού».

Στο Ρέθυμνο

Για το θέμα, μίλησε στο Newsbomb.gr και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος μας μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στον δήμο του

«Το Ρέθυμνο έχει μουδιάσει. Το πρόβλημα όμως δεν λύνεται με οριζόντια μέτρα αλλά με στοχευμένα. Άλλωστε οι εστίες είναι γνωστές. Αν πάμε σε lockdown αυτό θα σημάνει ολοκληρωτική καταστροφή και κατάρρευση της τοπικής οικονομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Και προσθέτει: «το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν έπρεπε να αφήσει η πολιτεία να φτάσουμε ως εδώ. Στον δήμο το 38,5% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο και το 47% με την πρώτη δόση».

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Καμπανάκι για όλους η Μύκονος αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Καμπανάκι για όλους χαρακτήρισε την περίπτωση της Μυκόνου η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το αν υπάρχει ανησυχία και ενδεχόμενο λήψης μέτρων και σε άλλα νησία.

«Είδατε τα μέτρα για τη Μύκονο το Σάββατο. Η πανδημία είναι δυναμική και παρεμβαίνουμε σημειακά όπως συνέβη και με τη Μύκονο» είπε αρχικά η κυρία Πελώνη και πρόσθεσε:

«Αυτό θα πρέπει να είναι ένα καμπανάκι για να τηρηθούν τα μέτρα στους τουριστικούς προορισμούς. Ελπίζω ότι θα τηρηθούν τα μέτρα και δεν θα χρειαστεί να παρέμβουμε».

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι «υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης των ξενοδοχείων καραντίνας ενώ επαναξιολογείται και το σχετικό πρωτόκολλο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.834 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 8 νεκροί σε 24 ώρες, στους 123 οι διασωληνωμένοι