ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα

ΚορονοϊόςΓια την πορεία των μεταλλάξεων στην χώρα μας, μίλησε στο Newsbomb.gr o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Συναγερμός» έχει σημάνει εξαιτίας της ραγδαίας διασποράς της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, η οποία έχει εισέλθει ήδη σε τροχιά να καταστεί κυρίαρχη στη χώρα, όπως διαφαίνεται από τα νεότερα δεδομένα που δημοσίευσε χθες, το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης.

Στο Newsbomb.gr μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, για την μετάλλαξη Delta και την παραλλαγή που έχει ανησυχήσει τις αρχές σε πολλές χώρες.

«Εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε. Η Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική, αυτό είναι πολύ δυσάρεστο γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί. Είναι σαν να πατάμε τέρμα το γκάζι στο αυτοκίνητο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε πως το μόνο που μπορεί να ανακάμψει την ανοδική τάση των μεταλλάξεων, είναι οι τακτικοί δειγματοληπτικοί ελέγχοι.

«Η μονή λύση για να ανακοπή η αυξητική τάση των κρουσμάτων είναι κυρίως ο εμβολιασμός και η αύξηση των τεστ. Ειδικότερα, στα νησιά οι εργαζόμενοι πρέπει μα εμβολιαστούν για να συνεχίσει η δουλεύει η οικονομία. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αυξηθούν οι έλεγχοι σε λιμάνια, αεροδρόμια και τουριστικές επιχειρήσεις», τόνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι ο εμβολιασμός όπως και η τήρηση των μέτρων είναι η μόνη λύση, συμπληρώνοντας πώς ο καιρός δεν μπορεί να μειώσει τη δραστικότητα ενός τέτοιου ιού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Δεύτερες σκέψεις» μετά τους υγειονομικούς - Ορόσημο η 1η Σεπτεμβρίου