ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Το «κλειδί» η ιατροδικαστική έκθεση - Τι αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Το «κλειδί» η ιατροδικαστική έκθεση - Τι αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας

Ανείπωτη θλίψη αλλά και οργή για τον άδικο χαμό ενός αθώου κοριτσιού κυριάρχησαν στην κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στην από τον 30χρονο συντροφό της στη Φολέγανδρο - Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα αδέρφια της - «Κλειδί» στην υπόθεση το πόρισμα του ιατροδικαστή - Αποκάλυψη Κούγια: Ο 30χρονος ίσως μίλησε με δικηγόρο όσο κρυβόταν

Το τελευταίο αντίο είπαν - το απόγευμα της Δευτέρας (19/7) συγγενείς και φίλοι στην αδικοχαμένη Γαρυφαλλία η ζωής της οποία "κόπηκε" με φρικτό τρόπο το νήμα της ζωής.

Με δάκρυα στα μάτια, ντυμένοι στα άσπρα οι περισσότεροι είπαν το τελευταίο αντίο στο Βέλο Κορινθίας. Τραγικές φιγούρες τα αδέρφια της και οι γονείς της που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Δείτε την gallery:

Την ώρα που έφτανε η σορός της κοπέλας στην εκκλησία κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά – Όχι άλλοι νταήδες».

Λευκά μπαλόνια και στεφάνια βρίσκονταν στα σκαλιά της εκκλησίας ενώ μοιράστηκαν και λευκές μπομπονιέρες.

Τα τρία αδέρφια της Γαρυφαλλιάς, σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να οργανώσουν μια ημερίδα κατά της βίας η οποία θα γίνει στη μνήμη της αδικοχαμένης 26χρονης προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα γυναικοκτονιών.

Συγκλονίζει ο επικήδειος φίλης της Γαρυφαλλιάς

Mία φίλη της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς συγκλόνισε με τον επικήδειο που εκφώνησε και απευθύνθηκε στον δολοφόνο της 26χρονης κοπέλας από το άγριο έγκλημα στη Φολέγανδρο.

Σύμφωνα με τον Alpha η φίλη της Γαρυφαλλιάς, που ήταν και συνάδελφός της, είπε μεταξύ άλλων: «Δεν δολοφόνησες μόνο την Γαρυφαλλιά, δολοφόνησες την μητέρα, τον πατέρα και τα αδέρφια της. Τους έριξε όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν.

Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών».

Η φίλη της 26χρονης τελειώνοντας τον επικήδειο χειροκροτήθηκε από τους συγγενείς και φίλους που έδωσαν το «παρών» στο τελευταίο «αντίο» της Γαρυφαλιάς.

«Κλειδί» το πόρισμα του ιατροδικαστή

Φως στα τελευταία δραματικά λεπτά της ζωής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο προσπαθούν να ρίξουν οι Αρχές. Και ειδικότερα, πού οφείλονται οι κακώσεις στη σορό της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός της 26χρονης έφερε κακώσεις καθώς και μώλωπες στο πρόσωπο.

Δεν αποκλείεται – σύμφωνα με εκτιμήσεις – πριν ο δράστης σπρώξει την 26χρονη, να είχε προηγηθεί πάλη ανάμεσά τους, κάτι όμως που ακόμα δεν μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο και αναμένεται να αποσαφηνισθεί ο ακριβής χρόνος που έγιναν αυτά τα χτυπήματα, αν δηλαδή προκλήθηκαν από την πτώση της στα βράχια όταν την έσπρωξε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της ή πριν από αυτήν.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή είναι αυτό που αναμένεται να ξεκαθαρίσει όλες τις πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Ο ιατροδικαστής αναμένει φωτογραφίες από τα βράχια, το σημείο δηλαδή που έσπρωξε ο καθ’ όμολογίαν δολοφόνος, την 26χρονη, στη Φολέγανδρο, προκειμένου να τις συσχετίσει με φωτογραφίες της σορού της, καθώς και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

Οι έρευνες

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς το κινητό της 26χρονης δεν έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 26χρονη όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο φώναζε δυνατά βοήθεια, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να νιώσει «προσβεβλημένος». Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε, ότι πολύ συχνά, το θύμα του, του μιλούσε υποτιμητικά.

«Με είχε υποχείριό της. Με έπαιζε συνέχεια όλη την εβδομάδα. Με μείωνε. Αυτό με τσάντιζε πολύ. Μου μιλούσε υποτιμητικά και με τσάντισε πολύ. Μου έλεγε συνέχεια πήγαινε από εδώ, πήγαινε από εκεί» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

«Μου έδωσαν την εντολή να συνδράμω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, μιας υπόθεσης τραγικής με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο» δήλωσε ο συνήγορος του 30χρονου Γιάννης Βλάχος.

Αποκάλυψη Κούγια - Ο 30χρονος ίσως μίλησε με δικηγόρο όσο κρυβόταν

«Είναι δύσκολη ημέρα, με τον πατέρα της αείμνηστης κοπέλας έχουμε μεγαλώσει μαζί στο Βέλο Κορινθίας, όπου σήμερα έγινε η κηδεία της κοπέλας, ανήμερα της γιορτής της.

Δεν είναι μια υπόθεση για εμένα, έχω προσωπική σχέση», είπε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας της 26χρονης, που δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο.

Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς που προβάλλει ο φίλος της κοπέλας, που ομολόγησε ότι την σκότωσε, ο κ. Κούγιας είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, «αντιμετωπίζω με πολύ μεγάλες επιφυλάξεις τα όσα λέει, καθώς υπάρχει μια εξαφάνιση πολλών ωρών και δεν αποκλείει κανείς ό,τι στις ώρες αυτές έχει μιλήσει με κάποιο συνάδελφο, να έχει πάρει νομικές συμβουλές και να έχει κρύψει κάποια στοιχεία».

«Περιμένω με αγωνία την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα “μιλήσει”», συμπλήρωσε ο ποινικολόγος, σημειώνοντας ότι «ενδιαφέρον είναι να διαπιστώσουμε τι χτυπήματα έχει στο σώμα της, κάτι που είναι αντικειμενικό και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, όσες νομικές συμβουλές και αν έχει λάβει. Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει ποιες σωματικές βλάβες έχουν γίνει εν ζωή, από το χτύπημα στα βράχια ή αν έχουν γίνει αργότερα, μετά από τον πνιγμό. Αν έχει μώλωπες, δεν μπορεί να έχουν προέλθει από χτύπημα στα βράχια».

Όπως επεσήμανε, «η ιατροδικαστική έκθεση θα μας πει και πόσες πιθανότητες είχε το άτυχο κορίτσι να ζήσει», από όταν βρέθηκε στο νερό, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι η Γαρυφαλλιά πέθανε από πνιγμό, με τον Αλέξη Κούγια να αναφέρει ότι η υπόθεση έχει σημαντικές ομοιότητες με την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Ακόμη, ο κ. Κούγιας τόνισε με νόημα ότι «τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές “μιλούν” και εξουδετερώνουν επιχειρήματα», συμπληρώνοντας ότι θα ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για τα κινητά τηλέφωνα (σημ: εννοεί δράστη και θύματος), καθώς, όπως ανέφερε το πρωί στον ΑΝΤ1, «η κοπέλα είχε εκμυστηρευθεί ότι υποψιαζόταν πως ο 30χρονος παρακολουθεί το τηλέφωνο και τα μηνύματα της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Δεύτερες σκέψεις» μετά τους υγειονομικούς - Ορόσημο η 1η Σεπτεμβρίου