ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα - «Μάχη» για την ψυχική νόσο που επικαλείται ο δράστης

Φολέγανδρος: Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα
Φολέγανδρος: Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι των δύο οικογενειών

Μερικές ημέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα στη Φολέγανδρο και λίγες ώρες μετά την νέα προθεσμία που ζήτησε και πήρε ο 30χρονος δολοφόνος της άτυχης Γαρυφαλλιάς, η «μάχη» μεταξυ των δικηγόρων συνεχίζεται.

Ο 30χρονος έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα επισημαίνει ο δικηγόρος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, τη στιγμή που ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για έναν «συνειδητοποιημένο δράστη».

«Ο κατηγορούμενος λειτούργησε με απόλυτα συνειδητοποιημένο τρόπο», επανέλαβε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας. «Έχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη, δεν μιλάμε για ακαταλόγιστο», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο συνήγορος του 30χρονου πατά πάνω σε ένα συγκεκριμένο άρθρο για να μην εκτίσει την ποινή του στην φυλακή, αλλά σε ψυχιατρείο»

Παράλληλα έκανε λόγο για «ακραία εριστική συμπεριφορά του δράστη από την πρώτη στιγμή». Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι «η αδερφή του δράστη τηλεφώνησε στην μητέρα της κοπέλας για να συλλυπηθεί και ζήτησε συγγνώμη».

«Δεν μπορείς να λες ότι ο δράστης έχει το ακαταλόγιστο και να προκαλείς με αυτό τον τρόπο την οικογένεια της κοπέλας», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί και το πόρισμα του ιατροδικαστή θα είναι το «κλειδί» που θα φωτίσει την υπόθεση.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου

Την ίδια στιγμή ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, αναφερόμενος στην επικοινωνία με τον πελάτη του δήλωσε πως για να υπάρξει ειλικρινής μετάνοια από την πλευρά του χρειάζεται να έχει πλήρη συνείδηση, κάτι που δεν συμβαίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο». Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι «αμέριστη η συμπόνια της οικογένειας του δράστη και του ίδιου προς την οικογένεια της 26χρονης».

Μένει να αποδειχθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα έγγραφα και ποια είναι η διάγνωση των ειδικών.

Οι αστυνομικοί που μίλησαν με τον καθ΄ομολογίαν δράστη, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «το μυαλό του είναι κλειδωμένο» και δεν έχει περιγράψει λεπτομέρειες για τη δολοφονία, ωστόσο εκτιμούν πως μόλις συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει θα ανακαλέσει τα πάντα στη μνήμη του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια, στην κορυφή του NBA - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr