ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Με αυστηρούς ελέγχους και τεστ στα νησιά – Ορατός ο κίνδυνος νέων lockdown

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Με αυστηρούς ελέγχους και τεστ στα νησιά – Ορατός ο κίνδυνος νέων lockdown

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: «Τα όσα συμβαίνουν στα νησιά  μας δημιουργούν ανησυχία» - Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη την κατάσταση με την πανδημία φέτος το καλοκαίρι - Τι λέει για ενδεχόμενα νέα lockdown σε τουριστικούς προορισμούς

Για την κατάσταση στα ελληνικά νησιά που αποτελούν πόλο έλξης πολλών τουριστών αλλά και τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται προκειμένου να μην επαναληφθεί το παράδειγμα της Μυκόνου στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, μίλησε στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Η κα Παγώνη εξηγεί και το πως γίνεται η διασπορά σε αυτή τη φάση της πανδημίας: «Υπάρχουν άνθρωποι που επιστρέφουν από τις διακοπές τους και μεταδίδουν τον ιό σε όλα τα μέλη της οικογένειας τους. Έτσι γίνεται η διασπορά αυτού του κύματος της πανδημίας».

Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αν όλοι δεν λάβουμε τα μέτρα μας, πολιτεία και πολίτες, τόσο όσον αφορά τα μέτρα προστασίας και την τήρησή τους, όσο και τους εμβολιασμούς δεν είναι απίθανο να δούμε νέα τοπικά lockdown σε τουριστικούς προορισμούς με αυξημένο ιικό φορτίο.

Προτάσεις επιστημόνων για τα νησιά

Για το θέμα μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Καπραβέλος εξέφρασε τη διπλή ανησυχία της ιατρικής κοινότητας, που είναι αφενός η τυχόν επέκταση της νόσου στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων.

«Κι εγώ θα νοσήσω, αλλά ελαφρά, χωρίς να προκαλέσω προβλήματα στους υπόλοιπους», είπε υπενθυμίζοντας ότι, ο ίδιος έχει εμβολιαστεί και χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «ηθική υποχρέωση».

Χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη τη χαλάρωση στα νησιά», με αφορμή τη Μύκονο και σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του στα νησιά έπρεπε να πάνε μόνο εμβολιασμένοι.

Τέλος εκτίμησε ότι, είναι «μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αν θέλουμε να σταματήσουμε το 4ο κύμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε επαγρύπνηση η κυβέρνηση- Στο επίκεντρο της προσοχής τα νησιά- Τι θα γίνει με τη Μύκονο