ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Πνίγηκε» στα χημικά το Σύνταγμα - Επεισόδια, συγκρούσεις και τραυματισμοί

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Πνίγηκε» στα χημικά το Σύνταγμα - Επεισόδια, συγκρούσεις και τραυματισμοί

Σύνταγμα: Συνεχίστηκαν οι ρίψεις δακρυγόνων και το κλίμα έντασης ανάμεσα σε Αστυνομία και διαδηλωτές κατά των εμβολίων. Τραυματίες νωρίτερα στα Προπύλαια και κοντά στην Ερμού. Ακροβολισμένα τα ΜΑΤ υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Η ένταση που κορυφώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (21.07) στο Σύνταγμα, ακόμα και μετά τις 21:00 το βράδυ δεν είχε εκτονωθεί.

Παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών διαλύθηκε μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, στους γύρω δρόμους επικρατεί ακόμα αναβρασμός με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να συνεχίζουν τις ρίψεις χημικών έτσι ώστε να αποτρέψουν τους διαδηλωτές.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι αποπνικτική, ενώ από νωρίς έχουν επιστρατευθεί «Αύρες» και «Αίαντες» έτσι ώστε με ρίψεις νερού να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους.

Ενδεικτική είναι η εικόνα που ακολουθεί…

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας, παραμένουν στους γύρω δρόμους και είναι σε ετοιμότητα καθώς το κλίμα έντασης δεν έχει υποχωρήσει και υπάρχει φόβος νέων επεισοδίων…

Συγκρούσεις διαδηλωτών - αντιεξουσιαστών

Νωρίς το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών βρέθηκε κοντά στα Προπύλαια, την ώρα που στο Σύνταγμα ήταν σε εξέλιξη ακόμα μια διαδήλωση κατά των εμβολιασμών.

Οι δυο «ομάδες» είχαν φραστικό επεισόδιο, με την κατάσταση να ξεφεύγει. Ένας άνδρας τραυματίστηκε ενώ η αστυνομία έκανε την εμφάνισή της για να σταματήσουν τα επεισόδια.

Η ένταση στη συνέχεια γενικεύτηκε, με την Αστυνομία να κάνει χρήση της «Αύρας» για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ έπεσαν και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικών.

Νωρίτερα, πριν εκδηλωθούν τα επεισόδια, για ακόμα μια φορά διαδηλωτές κατά των εμβολιασμών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Με συνθήματα κατά της υποχρεωτικότητας και της κυβέρνησης διαδήλωσαν, ωστόσο, η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε…

Μετά την ένταση μεταξύ των αντιεξουσιαστών και των διαδηλωτών, υπήρξαν αντεγκλήσεις και με τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν στο Σύνταγμα για την τήρηση της τάξης. Η κατάσταση δεν άργησε να εκτραχυνθεί, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και τους διαδηλωτές να μην υποχωρούν.

Λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίστηκε η «Αύρα» που με τη χρήση του νερού προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες και υβριστικά συνθήματα κατά της Αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, με τους συγκεντρωμένους να διαλύονται σταδιακά μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο στους γύρω δρόμους συνέχισαν να υπάρχουν διαδηλωτές που συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των ΜΑΤ.

Η κυκλοφορία, πάντως, στο Σύνταγμα αποκαταστήθηκε λίγο μετά τις 19:50, ωστόσο, στους γύρω δρόμους η ένταση δεν είχε ολοκληρωθεί. Αρκετοί διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο, με την Αστυνομία να συνεχίζει - σύμφωνα με καταγγελίες των διαδηλωτών - ρίψεις δακρυγόνων.

Στη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξε ένας τραυματισμός, με ασθενοφόρο να φτάνει λίγη ώρα αργότερα για να παραλάβει τον τραυματία και να κάνει τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να παραμένουν ακροβολισμένες για παν ενδεχόμενο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Δεν θα νομιμοποιήσετε τα παράνομα πεπραγμένα σας στην Κύπρο