ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Λίγο πριν το όριο συναγερμού η θετικότητα – Ποια νησιά βρίσκονται στο «κόκκινο»

Ρέθυμνο

Δεδομένα όπως ο δείκτης θετικότητας εξακολουθούν να προβληματίζουν τους ειδικούς που παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τα δεδομένα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Σε πολύ υψηλά επίπεδα οριακά πριν το όριο 4% που θα σημάνει συναγερμό παραμένει ο δείκτης θετικότητας του κορονοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ βάσει των οποίων για χθες, Τετάρτη, ο εν λόγω δείκτης βρέθηκε στο 3,93%.

Την ίδια ώρα ο δείκτης μεταδοτικότητας (Rt) εκτιμάται πλέον στο 1,23, αριθμός που, όμως, «εκτοξεύεται» στο πολύ υψηλό 1,48 στις επιβαρυμένες περιοχές.

Η πιο δυσμενής εικόνα εξακολουθεί να καταγράφεται στα νησιά καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στα ύψη σε:

Προβληματισμό προκαλούν και οι δείκτες σε Καρδίτσα με 2,51%, Μήλο με 2,47% και Σαντορίνη με 2,23%.

Σε επίπεδο κρουσμάτων τα περισσότερα καταγράφηκαν για άλλη μια φορά στην Αττική με 1.266 και ακολουθούν Κρήτη με 255 και Θεσσαλονίκη με 236.

Παράλληλα αυξάνεται σχεδόν καθημερινά και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία με την τελευταία έκθεση να δείχνει +18,38% στις εισαγωγές με 161 για χθες, Τετάρτη, και τον μέσο όρο εισαγωγών του επταημέρου να βρίσκεται στους 129 ασθενείς όταν μέχρι τις 11 Ιουλίου ήταν διψήφιος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα με αρκετές περιοχές να βρίσκονται με αγωνία «στο ακουστικό» για τον νέο επιδημιολογικό χάρτη στον οποίο αναμένονται αρνητικές αναβαθμίσεις – στο πορτοκαλί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε επαγρύπνηση η κυβέρνηση- Στο επίκεντρο της προσοχής τα νησιά- Τι θα γίνει με τη Μύκονο